З київського костелу відлітають шматки бетону.

13 Березня 2018 11:30

У дракончика на фасаді може відвалитися хвіст

Старовинна будівля Миколаївського костьолу (вул. Велика Васильківська, 77) знову в небезпеці. Кияни помітили на фасаді дракончика, від якого ось-ось відвалиться бетонний хвіст. Він може впасти на голови перехожих, повідомляє “Сьогодні”.

У Будинку органної та камерної музики запевнили, що знають про проблему.

 “Ми захистили костел табличками про те, що перебувати під його стінами небезпечно. Частини ліпнини дійсно падають, але ми з цим нічого не можемо зробити. У нас практично готовий проект капремонту фасаду будівлі. Не так давно робився ремонт, але наша техслужба виявила деякі недоробки. Їх потрібно виправити. Але поки невідомо, чи виділить гроші на ремонт будівлі держава, з огляду на складну ситуацію в країні. Костел вимагає ремонту не тільки зовні, але і всередині. Будівля страждає від грибка, вібрації метро. Два роки тому на ремонт виділили 10 млн гривень, і ми змогли відремонтувати її дах і підземні комунікації. Ми сподіваємося, що і зараз гроші виділять”, – розповіла “Сегодня” Тетяна Стахурська, директор Національного будинку органної та камерної музики України.

Самого дракончика теж збираються відремонтувати.

Костел Святого Миколая з 1992 року по черзі використовується для проведення концертів Національного будинку органної та камерної музики України і богослужінь священиків РКЦ.

Нагадаємо, в жовтні 2012 року в приміщенні Національного будинку органної та камерної музики Міністерства культури України на вул. Велика Васильківська, 75, сталася пожежа.

https://kiev-ukr.segodnya.ua/kommunalka/s-kievskogo-kostela-otletayut-kuski-betona-1120308.html

Отже, “Будинок органної музики” з утриманням будівлі не справляється. То може час віддати костьол законним власникам  – Римо-католицькій громаді Києва?