Алею Героїв Небесної Сотні прикрасять писанками

1 Квітня 2018 13:21

2 квітня у центрі Києва відбудеться акція “Великдень для Героїв”. Активісти візьмуть участь у майстер-класі із писанкарства та спільному приготування пасок.

Частину пасок і писанок буде передано тим військовослужбовцям, яким у великодній час випало виконувати свій обов’язок на передовій. Окрім того, за давнім великоднім звичаєм, складуть шану загиблим патріотам: 107 пасок буде покладено до меморіалу на алеї Героїв Небесної Сотні, адже в такий спосіб наші предки вшановували своїх померлих родичів. Писанками буде прикрашено дерева на алеї.

До дійства долучаться люди музики: Анжеліка Рудницька, співачка, президент мистецької агенції “Територія А”, Наталка Карпа, співачка, громадська діячкаСергій Фоменко, співак, композитор, лідер гурту “Мандри та вокальна формація «Піккардійська Терція». Вони пектимуть паски й розмальовуватимуть писанки для захисників України. Також будуть на святі Євген Нищук, міністр культури України, Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного музею Революції Гідності, та інші впізнавані співвітчизники.

Цьогоріч до акції приєднається й Львів

https://vechirniykiev.com.ua/news/aleyu-heroiv-nebesnoi-sotni-prykrasyat-pysankamy