Дніпровські гімнастки виграли міжнародні змагання в Японії

11 Квітня 2018 15:31

Команда дніпровських спортсменок з художньої гімнастики посіла перше місце на міжнародному турнірі «Hibiscus Cup2018», який проходив на японському острові Окінава. У груповому заліку дівчата взяли головний кубок змагань, в індивідуальному – грації вибороли чотири медалі вищого ґатунку, одне «срібло» та три «бронзи». Про це повідомили в управлінні молоді та спорту ДніпроОДА. 

У Японії презентували Україну вихованки спортивної школи олімпійського резерву міста Дніпра – 11-річні Любов Козакова, Даніелла Чеботарьова, Анжеліка Шаповал, Ліза Зайцева та 12-річна Поліна Демура.

Зокрема, на рахунку Поліни Демури, крім групового «золота», медаль найвищого ґатунку і в індивідуальних змаганнях.

«У вправах з обручем отримала від журі найвищу оцінку серед усіх учасників – майже 12 балів, – розказала дівчинка. – Займаюся художньою гімнастикою з чотирьох років. Неодноразова переможниця чемпіонатів різних рівнів. Виступом у Японії задоволена. Це не тільки колосальний досвід, а й нові емоції, знайомства. Японці дуже привітні й доброзичливі». 

Дніпрянки «відмітилися» у групових вправах з булавами, в індивідуальних – ще й з обручем і м’ячем. Тренер дніпровських гімнасток Світлана Пережогіна каже, першість далась нелегко.

«Ми вже не перший раз виступаємо на турнірі в Японії. Щороку майстерність суперників зростає. Цього разу виборювати перемогу було важко. Але наші вправи були динамічні й стабільні. Дівчата не розгубилися – за рахунок чого й виграли головний кубок змагань», – переконана Світлана Пережогіна.  

Учасниця Олімпійських Ігор в Лондоні, південнокорейська гімнастка Сон Єн Чжі дала спортсменкам майстер-клас.

Це був 15-й міжнародний турнір з художньої гімнастики «Hibiscus Cup», який щороку проходить у країні вранішнього сонця. Цьогоріч він зібрав майже сотню спортсменок з Японії та України.

Наразі гімнастки із Дніпра готуються до групового чемпіонату області, який відбудеться наприкінці квітня у Кам’янському.

https://adm.dp.gov.ua/ua/news/dniprovski-gimnastki-vigrali-mizhnarodni-zmagannya-v-yaponiyi