«Хто врятує світ від катастрофи?» У суботу в Києві – костюмований Марш за науку

12 Квітня 2018 11:30

У суботу, 14 квітня, у Києві відбудеться костюмований Марш за науку.

Він розпочнеться о 14:00 у парку Шевченка, повідомляють організатори на сторінці події у Facebook.

«Хто врятує світ від катастрофи? Чиї винаходи рятують життя мільйонам та дарують нові можливості мільярдам? Кого ми будемо кликати на допомогу, коли нам загрожуватиме епідемія, метеорит або катастрофічна зміна клімату? Науковців! Адже тільки вони знаходять вирішення для найскладніших проблем. На жаль, впливові діячі світу не завжди пам’ятають про це. І Україна тут зовсім не виключення», – зазначають ініціатори цієї акції.

Глобальна ініціатива March for Science покликана звернути увагу урядів, громадських діячів та лідерів думок на необхідність науки та досліджень для людства. Десятки тисяч вчених, популяризаторів науки та небайдужих громадян пройдуть маршем у сотнях міст світу.

У Києві учасники маршу пройдуть по вулицях у тематичних костюмах, з тематичними плакатами та реквізитом, у вільному стилі привертаючи увагу до важливої теми. Неофіційне гасло цього заходу – «Who you gonna call?» або «Кого будемо кликати?», коли людству загрожуватиме катастрофа.

Також відбудеться живе спілкування з українськими вченими та популяризаторами науки.

Окрім того, організатори готові всім помогти з виготовленням костюмів та реквізиту. Із 11 по 13 квітня з 18.00 по 22.00 у Науково-мистецькій платформі «Острів» буде працювати імпровізована майстерня костюмів.

https://zik.ua/news/2018/04/11/hto_vryatuie_svit_vid_katastrofy_u_subotu_v_kyievi__kostyumovanyy_marsh_za_1302715