Механізм наступу на вільний світ був запущений з окупації Криму і з агресії РФ проти Донбасу

13 Квітня 2018 12:45
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що механізм системного наступу на вільний світ був запущений саме з окупації Криму і з агресії РФ проти Донбасу.

Про це вона сказала під час підсумкової промови першого дня 11-го Київського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні не можемо з вами ігнорувати системну і цілеспрямовану атаку на вільний світ, яку протягом років здійснює Російська Федерація, бо за іншими трагічними подіями справа Скрипаля стала остаточним рубіконом для західної демократії, подією, після якої вже неможливо і далі плекати ілюзії щодо намірів Росії та щодо тих засобів, які вона використовує у боротьбі з заходом. Усім стало очевидно, що у російського кремлівського режиму немає внутрішньої межі, яку би він не міг перейти. І тому ці межі для кремлівського режиму необхідно встановлювати ззовні. Для нас тут, в Україні, це було зрозуміло вже 4 роки тому, адже той механізм системного наступу на вільний світ був запущений саме з окупації Криму і з агресії Росії проти Донбасу», – зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, коли РФ не отримала реально стримуючої та достатньо дієвої відсічі з боку світового співтовариства, її дії перетворилися на атаку по всьому фронту, на атаку, яку одразу помітили, але в яку не відразу повірили.

«Не повірили через те, що перебували в ілюзії нормальності та вважали, що Росія є таким звичайним, хоч і з своїми особливостями, але зрозумілим гравцем і суб’єктом світової політики», – додала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що «немає практично жодної великої демократії світу, яка б не була вражена внаслідок російської атаки за ці останні роки».

«Мета дій Кремля абсолютно є зрозуміла – мета дій Кремля полягає в тому, щоб послабити західні інституції і щоб послабити трансатлантичне партнерство, щоб використати інформаційну відкритість демократичних суспільств для того, щоби маніпулювати політикою. І не йдеться про окрему війну чи атаку проти України чи проти США, чи проти Північноатлантичного альянсу. Ця війна – війна проти базових цінностей, війна проти засад демократії, це спроба поставити під сумнів демократичний тип ухвалення рішень у глобальному масштабі», – зауважила віце-прем’єр-міністр.

За її словами, Росія бореться не з країнами, не з державами, не з військовими блоками, а із західним наративом, Росія бореться за знецінення західних цінностей.

https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2440827-v-uradi-vvazaut-so-agresia-v-ukraini-rozvazala-ruki-rf-dla-ataki-v-solsberi.html