Нові американські санкції проти Росії: перші подробиці

16 Квітня 2018 09:00

Санкції стосуватимуться компаній, що пов’язані із виробництвом хімічної зброї в Сирії

Сполучені Штати готуються ввести нові санкції проти Росії у зв’язку з хімічною атакою у Сирії. Про це заявила 15 квітня постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі в інтерв’ю телеканалу CBS.

«Ви побачите, що санкції проти Росії будуть. Міністр Мнучін (міністр фінансів США Стівен Мнучін, — ред.) оголосить про це в понеділок, якщо він цього ще не зробив. Санкції стосуватимуться будь-яких компаній, що причетні до виготовлення обладнання, пов’язаного з використанням хімічної зброї у Сирії», — сказала вона.

Раніше сьогодні стало відомо, що посол США у РФ Джон Хантсман попередив російське міністерство закордонних справ про підготовку Вашингтоном нових санкції щодо Росії. Цього разу вони будуть введені за підтримку сирійського режиму.

Влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’днаному королівстві.

Президент Російської Федерації Володимир Путін попереджає про можливість настання хаосу у міжнародних відносинах, якщо країни Заходи продовжать удари в Сирії.

Як повідомлялося, Росія заявила, що підрозділи протиповітряної оборони сирійської армії змогли збити «значну частину» ракет коаліції. Говорилося, що відбулося збиття понад 70 крилатих ракет.

Натомість представник комітету начальників штабів збройних сил США, генерал-лейтенант сухопутних сил США Кеннет Маккензі заявив про успішність американської операції у Сирії. За його словами, жоден літак чи ракета, які були залучені до операції, не були збиті сирійською протиповітряною обороною.

Супутникові знімки з місць нанесення авіаударів, надані компаніями DigitalGlobe і Planet.com, опублікувало CNN. Відзначається, що знімки демонструють, наскільки серйозний збиток понесли об’єкти, ймовірно причетні до сирійської програмі створення хімзброї.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив, що віддав наказ військовим почати точкові ракетні удари по Сирії. Він також додав, що до військової операції приєдналися Франція і Британія.

https://glavcom.ua/world/observe/novi-amerikanski-sankciji-proti-rosiji-pershi-podrobici-489767.html