ОЛЕКСАНДР ФЕДОРЕНКО: НАЙБІЛЬШИЙ ПРАПОР НЕ ЗРОБИТЬ КИЇВ КРАЩИМ МІСТОМ

7 Квітня 2018 12:10

Про це повідомив голова київського осередку політичної партії Миколи Томенка «Рідна країна» Олександр Федоренко, коментуючи збільшення витрат на чиновників за рахунок бюджету.

«Добробут простих українців за рік практично не змінився. А в цей час топ-чиновникам виділили гроші на нові авто. Так сума зросла з 500 тисяч грн до 1,2 млн грн», – пояснює експерт.

Федоренко акцентує, що самі чиновники визнали, що підвищили собі ліміт для покупок «через зростання цін в Україні і необхідності поліпшити умови діяльності органів державної влади».

 «При цьому ніхто не подбав про українських громадян, чиї доходи не зросли за минулий рік. Я вважаю, що уряд не мав права збільшувати статтю витрат за рахунок простих українців», – додав експерт.

Відзначимо, що крім виділення грошей на нові авто, Кабмін збільшив з 5 до 25 тисяч грн граничну суму для покупки теле- і радіоапаратури в службові кабінети. У п’ять разів збільшилися витрати на покупку стільців, в рази виросли граничні суми на всі інші види меблів.

Також Кабмін зняв обмеження на покупку форменого одягу. У висновку урядових експертів зазначено, що «протягом тривалого часу діяли заборони на придбання автотранспортних засобів, форменого одягу, в зв’язку з чим формений одяг відповідних посадових осіб зношений і вимагає заміни».

Крім того, Федоренко підкреслив, що київська влада також цілеспрямовано використовує бюджетні гроші.

«Мер Києва Віталій Кличко має намір встановити найбільший національний прапор в країні. Але скільки на це витратять і хто і буде відповідати за установку – невідомо. Установка даної стели це всього лише піар-акція, яка не зробить Київ краще. Ці кошти краще направити на дороги і благоустрій вулиць. Тоді місто стане привабливішим для туристів», – пояснив експерт.

 Раніше Кличко заявив, що установка гігантського державного прапора переноситься на 2019 рік, так як в цьому році не встигають узгодити всі процедури.

Прапор планували встановити до Дня прапора 23 серпня 2018 року. Мер хвалився, що сталевий флагшток буде висотою 75 м, розмір прапора – 12,5 м на 19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштока становитиме 85 тонн. Абсолютна висота прапора з урахуванням скелі, на якій його повинні були встановити, – 247 метрів. Це приблизно на 40 метрів нижче, ніж дзвіниця Києво-Печерської лаври. Вартість робіт оцінювалася в 47,5 млн гривень, був навіть оголошений тендер, але в лютому 2018 року його скасували.

https://ridna.in.ua/2018/04/06/oleksandr-fedorenko-naybilshiy-prapor-ne-zrobit-kiyiv-krashhim-mistom/