Передача летальної зброї Україні: від чого це залежить?

26 Квітня 2018 10:14

Якщо переговори між США та Росією вийдуть на певний рівень домовленостей, то досить ймовірно, що терміни передачі летальної зброї Україні будуть максимально відсунуті у часі.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов у програмі «Vox populi» на телеканалі ZIK.

«Питання надання летальної зброї лежить не у військовій, а у політичній площині. І через те, що керівництво країни не робить державу суб’єктом міжнародного права, а натомість за нас вирішують всі проблеми, то питання передачі озброєння стоїть у площині переговірного процесу між США та Росією», – констатував Жданов.

Військовий експерт пояснює: якщо перемовини між США та Росією відбуватимуться погано та повільно, то Україна отримає летальну зброю.

Але якщо переговори вийдуть на певний рівень домовленостей, то досить ймовірно, що терміни передачі летальної зброї будуть максимально відсунуті у часі.

«Проблема в тому, що питання надання зброї вирішує не Україна – ми не висуваємо конкретних вимог і не маємо своєї програми виходу з кризи, а тому сподіваємося, що проблему вирішать за нас. Відтак, із весни 2017 року, коли був погоджений перелік озброєння та план його передачі, ми продовжуємо чекати.

Наскільки мені відомо, документи щодо надання Україні зброї перебувають у Білому домі та чекають підпису Президента США. Як тільки Дональд Трамп їх підпише, план передачі почне виконуватися», – підкреслив Олег Жданов.

https://zik.ua/news/2018/04/25/zhdanov_peredacha_letalnoi_zbroi_ukraini_zalezhyt_vid_peregovoriv_mizh_ssha_ta_1312565