“Поїзд їде, воно лізе…” Матіос пхнеться на нову посаду?

16 Квітня 2018 10:15

Із початком повноцінної роботи Державного бюро розслідувань головний військовий прокурор Анатолій Матіос втратить посаду, тому ініціював спецоперацію проти Назара Холодницького, аби посісти його крісло керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Таку думку висловив у своєму Фейсбуці блогер Олександр Аронець. Про це повідомляють Українські новини.

Блогер звертає увагу розслідування справи про вимагання 2 млн доларів хабара в родини затриманого у травні 2017 року колишнього голови Державної податкової адміністрації в Харківській області Станіслава Денисюка, матеріали якоїпроаналізували журналісти видання «Страна.юа». Зокрема, на той факт, що статтю за вимагання хабара, до якого був причетний Анатолій Матіос, у Департаменті з розслідування особливо важливих справ ГПУ перекваліфікували на статтю про шахрайство, а в НАБУ, яке веде справу зараз, головним фігурантом зробили Назара Холодницького.

«По справі Денисюка у дочки екс-посадовця через посередника вимагали 2 млн. $, з яких 200 тис. $ уже було передано. Кінці вели до топ-посадовців ГПУ. За версією, яку розповідають автори статті, в останній момент так званий департамент «Кононенка-Грановського» для того, щоб замести сліди і відвести увагу від Військової прокуратури і її керівника Анатолія Матіоса, перевів стрілки на Холодницького та підключив до справи НАБУ», – пише Аронець.

Він також наголошує, що в матеріалах прослуховування кабінету керівника САП записів стосовно вимагання хабара Назаром Холодницьким немає.

«НАБУ у цій всій історії банально використали в темну для усунення непідконтрольного Луценку Холодницького, – вважає Аронець. – Не виключено, що гучна історія з Холодницьким – це спецоперація ГПУ для зняття Холодницького, після чого посаду керівника САП отримає Матіос, або інша «потрібна» владі людина.

На його думку, спецоперацію зі зміщення Холодницького з посади керівника САП міг затіяти сам головний військовий прокурор.

«Пазл складається, коли взяти до уваги той факт, що після повноцінного початку роботи Державного Бюро Розслідувань (ДБР), Військова прокуратура ліквідовується, і Анатолій Матіос втрачає посаду», – нагадує Аронець.

Нагадаємо, журналісти видання «Страна.юа» з’ясували, що санкцію на прослуховування робочого кабінету керівника САП Назара Холодницького НАБУ отримало на підставі розслідування справи про вимагання хабара у дітей екс-податківця Станіслава Денисюка, головним фігурантом якої був головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

http://www.bagnet.org/news/society/362586/istoriya-z-holodnitskim-tse-spetsoperatsiya-gpu-zaradi-matiosa-na-posadi-kerivnika-sap-aronets