Рада на цьому тижні не зможе призначити членів ЦВК

3 Квітня 2018 11:30

Призначення Верховною Радою членів Центральної виборчої комісії (ЦВК) на поточному тижні малоймовірно, заявляє голова парламенту Андрій Парубій і зазначає, що якщо всі кандидати пройдуть спецперевірку, одного з них доведеться відсіяти рейтинговим голосуванням.

“На сьогоднішній день ще не завершено спецперевірку … Тому, швидше за все, на цьому тижні це питання не буде стояти на розгляді Верховної Ради. Швидше за все, воно буде вже на наступних тижнях, після завершення необхідних процедур”, – сказав він журналістам у понеділок в Києві.

У той же час спікер зазначив, що з 14 претендентів 12 вже пройшли спеціальну перевірку.

“Ще двом повернули документи на уточнення. Це не означає, що вони її не пройшли, а відбувається ще уточнення. Якщо все 14 пройдуть спецперевірку, це буде для Верховної Ради певна складність, яка буде полягати в тому, що з 14 потрібно відібрати 13 і, відповідно, хтось один випаде”, – сказав А.Парубій.

Він зазначив, що спробує зробити так, щоб до голосування під час консультацій парламентських фракцій і груп було узгоджено 13 кандидатур з 14.

Якщо не вдасться цього добитися, за словами Парубія, в сесійній залі перед затвердженням членів ЦВК відбудеться рейтингове голосування по всіх 14 претендентах.

http://ua.interfax.com.ua/news/political/496354.html