РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕВІРКИ УКРАЇНСЬКИХ ТРЦ ПІСЛЯ ПОЖЕЖІ В КЕМЕРОВО

5 Квітня 2018 12:45

На сторінках поважних видань, наче вогонь в сухостою, поширювалися прес-релізи ДСНС та столичної мерії про: «…масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної» – це точна цитата прес-служби Кабміну.

Грізні доручення мера столиці про таку ж жаску перевірку, їй бо, збаламутили не одну директорську голову розважальних закладів.

Навіть пан Гройсман не втримався від наказів.

Українці самі шпарко беруться алярмувати про тотальні порушення: зачинені, заставлені туалетним папером евакуаційні виходи.

Буть такого не може. Життя ж дорожче!

Наче на перегонки виставляють фото-докази у соціальних мережах, перетворюючись на незалежних ревізорів чи пак сищиків. Мета благородна – не приведи, щоб порушник сховався від покарання. Здавалося холодний піт, як від пропасниці виступив на чолах винуватих.

Усі, усі наперебій пишуть про необхідність вжити заходів і попередити можливу трагедію серед українського населення. А в того, хто посміє бодай подумати, що робити цього не потрібно – шмарити камінь. Кемерово, хоч і за тисячу верст та урок ми мусимо засвоїти!

Ось і минув тиждень, після масштабних перевірок. І що? Де результати? Хіба справа терпить зволікань?

Виходить, усі докази порушень, фото, дописи, навіть журналістські розслідування на національних телеканалах – виявилися пшиком і хайпом?

Адже немає ні одного закриття ТРЦ чи інших торговельних мереж. Так, саме закриття. Бо подібні порушення – як ми бачимо, не забавка – реакція має бути доросла.

Ну, нехай пожежа сталася не у нас, можна поторгуватися і не закрити – а оштрафувати. Але ж і того нема…

Але ж будь-яка будівля має відповідати Державним будівельним-нормам та пожежній безпеці – нічого ж не вимагаємо, так написано. Так прийнято.

…Тепло стало на дворі – то людонькам не до того, пописали, поспівчували, показали свою діловитість люди нетрищ – та й переключилися на інші теми. А вимагати негайних результатів перевірок, так само, як заповзято писали про інше?

Виходить, співчуття має межі. А проблема – строк давнини, після якої можна й не турбуватися.
А щодо перевірок – все ж чекаємо.

http://www.reaction.org.ua/mustknow/rezultati-perevirki-ukra%D1%97nskix-trc-pislya-pozhezhi-v-kemerovo/