Ще одна скульптура з’явиться в Києві…

24 Квітня 2018 12:45

Найсильніша людина світу, тренер і учасник шоу «Зважені і щасливі», а тепер ще й модель. Василь Вірастюк вже майже пів року позує скульптору, котрий працює над створенням пам’ятника Іллі Муромцю. Пам’ятник буде досить великий, заввишки 4,5 метра, а вагою понад 2 тонни. Встановлюватимуть пам’ятник вже цього літа, на Трухановому острові у Києві.

Такою інформацією поділився сам Вірастюк на своїй сторінці у Фейсбук. Ще раніше Василь публікував світлини де він в образі богатиря позував верхи на коні. Тоді ще ніхто не знав до чого це фото, а це вже був початок роботи над даним проектом.

Вірастюк зізнався, що було спеціальне журі, котре визначало хто б міг найкраще підійти на роль моделі і вибір впав саме на нього, а й справді важко підібрати більш схожий типаж.

Спочатку була фотосесія на коні, потім був створений маленький пам’ятник-копія, а зараз вже весь основний процес добігає до кінця. Окремі частини кінцевої роботи виливаються з бронзи і будуть складені як пазл.

На готовий пам’ятник можна буде подивитися приблизно у липні.

Дехто можливо здивується, чому пам’ятник історичній особі створюють з сучасної людини. Але насправді така практика існує в світі вже давно. Часто трапляються випадки, що прообразами історичних постатей стають відомі особистості сучасного світу.

Так колись моделлю був і Леонід Кравчук, котрий позував для створення памятника М, Щорсу, Мел Гібсон, що позував для пам’ятника Willame Wallace’s.

Вірастюк з радістю прийняв таку пропозицію і з нетерпінням чекає вже остаточний кінцевий результат спільних старань.

Цікаво й нам поглянути на результати спільних зусиль митців та спортсмена.

https://franyk.city/ua/fullnews/238837