У Києві презентують книгу, присвячену 80-річчю В’ячеслава Чорновола

7 Квітня 2018 13:18

У презентації візьмуть участь вісім авторів книги

11 квітня о 12:00 відбудеться презентація книги «Великі дерева в тіні не ростуть», яка присвячена 80-річчю В’ячеслава Чорновола.

Захід відбудеться в інформаційному агентстві «Укрінформ», організатор – партія «Народний Рух України».

У презентації візьмуть участь автор ідеї книги – Андрій Ніцой;  автори – Володимир Кулеба, Едуард Гурвіц, Ельхан Нурієв, Олесь Шевченко, Олена Бондаренко, Роман Титикало, Марта Коломиєць-Яневська, Богдан Нагайло; упорядник видання – Дмитро Понамарчук і видавець Андрій Яловий.

В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року на Черкащині. Тривалий час займався правозахисною діяльністю, перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні. За часів «Перебудови» активно займався політичною діяльністю, стояв біля витоків НРУ, був кандидатом на президентських виборах. Обставини його загибелі у березні 1999 року на бориспільській трасі досі залишилися достеменно нез’ясованими.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Музеї шістдесятництва у Києві презентували оновлений Меморіальний кабінет В’ячеслава Чорновола. У кімнаті представлені в основному документальні матеріали, окремий експонат – одяг В’ячеслава Чорновола, у якому він був у день загибелі, 25 березня 1999 року. Також музей отримав часопис, надрукований особисто Чорноволом, який передали з Луцька.

https://glavcom.ua/country/culture/u-kijevi-prezentuyut-knigu-prisvyachenu-80-richchyu-vyacheslava-chornovola-487683.html