У Київському міському саду з’явилась Алея Миру

22 Квітня 2018 12:00

У Всеукраїнський день довкілля, 21 квітня, вже вчетверте стартувала акція «Посади дерево миру», під час якої у Київському міському саду було висаджено Алею Миру.

Участь у заході взяли міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, народні депутати та представники більшості релігійних конфесій України, повідомляє Мінприроди.

«Цим символічним кроком ми привертаємо увагу суспільства до проблем української природи, до шкоди, завданої довкіллю війною на Сході. Це протест війні», – сказав Семерак.

За його словами, за два роки на Алеях Миру по всій Україні висаджено близько 10 тисяч дерев різної породи, зокрема у Вишгороді, Каневі, Маріїнському парку Києва, у Бахмуті, в Авдіївці та ще 100 інших містах і селах.

Міністр подякував Українській православній церкві Київського патріархату, Українській греко-католицькій церкві та Духовному управлінню мусульман України, Держекоінспеції, Держводагенству та ДАЗВ за підтримку і пропагування цієї ініціативи. Семерак закликав усіх українців підтримати акцію.

«Висадження Алеї Миру  – це унікальна можливість для кожного українця долучитися до озеленення  в різних куточках нашої країни та порятунку природи», – сказав він.

У свою чергу міністр освіти та науки Лілія Гриневич наголосила, що акція «Посади дерево миру» привертає увагу до того, що ні добро, ні мир, ні краса не з’являються на порожньому місці. «Я б хотіла подякувати кожному, хто сьогодні робить бодай трохи більше, ніж від нього вимагають, аби зробити життя навкруги кращим. І не так важливо, чи ви волонтер, чи ви сортуєте сміття, чи допомагаєте дітям. Важливо, що ви є джерелом змін, радості і добра. І це те, чому ми прагнемо навчити наших дітей через Нову українську школу – навчити їх бути справжніми громадянами, бути екологічно грамотними, мати емпатію до ближніх і світу навколо», – сказала керівник МОН.

Під час заходу відбувся спільний молебень представників УГКЦ та УПЦ КП.

Благочинний Свято-Михайлівського Золотоверхого собору УУПЦ КП архімадрит Лаврентій побажав українцям “чіткого усвідомлення відповідальності за землю на  якій ми живемо”. А єпископ-помічник Київської архієпархії УГКЦ владика Йосиф Мілян зауважив: «Озеленюючи Україну, ми робимо добро, а це найкращий протест злу на землі. … Хто має природу у душі, той ніколи не зробить зла і до живої природи буде ставиться відповідально».

Натомість заступник верховного муфтія України Рустам Гафурі переконаний, що висаджування дерев миру має велике виховне значення, “адже цим самим ми показуємо нашим дітям, як потрібно бути патріотами нашої землі”.

https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/2446526-u-kiivskomu-miskomu-sadu-zavilas-alea-miru.html