Відкрили пам’ятний знак легендарному герою-ліквідатору

27 Квітня 2018 11:45

26 квітня, на площі ім. Леоніда Телятникова відкрито пам’ятний знак на його честь. Про це повідомили в ГУ ДСНС України у м.Києві.

 26 квітня 1986 року – це день, коли сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – Чорнобильська катастрофа. День, який розподілив мільйони життів на до і після Чорнобиля. І першими хто вийшов на нерівну боротьбу з невидимою радіаційною небезпекою стали герої-пожежні на чолі з Леонідом Петровичем Телятниковим. Саме він був тим керівником, від рішень якого залежало, яке майбутнє чекає не лише столицю України, а й багато країн Європи. І, не дивлячись на реальну небезпеку, в умовах високої температури та радіації Леонід Петрович не тільки прийняв правильні рішення, а й особистим прикладом «заряджав» підлеглих на боротьбу з некерованим атомом, – зазначають в ГУ ДСНС України у м.Києві.

Ця подія є визначноє не лише для близьких цієї легендарної особи, колег-ветеранів, а й для усіх рятувальників Київського гарнізону, зазначають вони.

Леоніда Петровича Телятникова немає з нами з 2004 року, але пам’ять про нього та його героїзм житиме вічно в серцях.

https://vechirniykiev.com.ua/news/na-ploshchi-imeni-telyatnykova-vidkryly-pam-yatnyy-znak-lehendarnomu-heroyu-likvidatoru