Вороги зору: чого не варто робити

27 Квітня 2018 13:00

Які щоденні дії негативно впливають на зір? Придивіться до списку ворогів, щоби не нашкодити очам.

Сутулість не лише естетичний дефект. Правильне положення хребта – важлива складова здорових очей. Намагайтесь тримати спину прямо, коли ходите чи сидите.

Гублять зір сучасні смартфони та планшети. Не менш шкідливо для зору неправильно читати: в погано освітленій кімнаті, лежачи, під час поїздки.

Носити сонцезахисні окуляри в сонячні дні необхідно для захисту очей від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Вони повинні бути без подряпин та мати спеціальний захист. До слова, більшість окулярів від сонця, які пропонує сьогодні оптичний ринок в дорогому та дешевому сегментах захищають від сонця.

Ворогами зору є куріння, надмірне вживання алкоголю та наркотики. Про те, які можливі наслідки від таких поганих звичок відомо багатьом. На зір вони впливають не краще ніж на легені, мозок та серце.

Чи знали ви, що звичайні шампуні, гелі для душу та деякі засоби для зняття макіяжу потрапляючи в очі, можуть приводити до погіршення зору? Аби вберегти очі, варто обирати якісні засоби для вмивання.

Негативно ставляться офтальмологи до популярних фільмів в 3D форматах. Не рекомендують дивитися на відеозображення через стерео окуляри більше одного разу на тиждень.

Іноді поплатитися здоров’ям очей можуть любителі пірсингу. На тілі є безліч точок, що відповідають за функції очей. Якщо вже зважилися щось проколювати, лікарі радять віддати перевагу хорошому салону або косметологічній клініці.

При перших симптомах, які сигналізують про погіршення зору, варто поспішати до офтальмолога, аби не дати можливості хворобі розвинутися.

https://opticlub.org/vorogi-zoru-chogo-ne-varto-robiti/