Як уникнути інфаркту: назвали дієві способи

22 Квітня 2018 15:30

Шведські кардіологи з’ясували, що фізична активність допомагає уникнути передчасної смерті тим, хто пережив серцевий напад.

У дослідженні взяли участь 22 227 пацієнтів, у яких був інфаркт міокарда в період з 2005 по 2013 роки. Лікарі оцінювали рівень їх фізичної активності два рази – через 6-10 тижнів і 12 місяців після серцевого нападу.

 У кожному разі добровольці в ході опитування вказали, як часто вони тренувалися протягом попередніх семи днів, при цьому тренування не повинні тривати менше 30 хвилин. Це дозволило визначити, наскільки змінилися навантаження на м’язи після перенесеного інфаркту.

В середньому, за 4,2 року померли близько 1087 пацієнтів. При цьому ризик смерті був вище у тих, хто не був фізично активним. Нечасті тренування знижували ймовірність загибелі на 37 відсотків, а постійні – на 59 відсотків. За словами вчених, інфарктніки повинні не тільки кинути палити і почати вживати здорову їжу, але і приділяти увагу вправам, як мінімум, два рази на тиждень.

Нагадаємо, істотно знизити ризик інсульту і серцевого нападу можна, відмовившись від вживання продуктів харчування з високим вмістом трансжирів – перестати купувати чіпси, крекери, смажені продукти і готові хлібобулочні вироби.

Також нагадаємо, що всього три чашки чаю на день можуть скоротити ризик інсульту на 20 відсотків. Вчені з’ясували, що улюблений багатьма гарячий напій має потужну захисну властивість – захищає судини головного мозку від тромбозу і допомагає артеріям залишатися гнучкими і вільними від холестеринових відкладень.

https://narodna-pravda.ua/2018/04/22/yak-unyknuty-infarktu-nazvaly-diyevi-sposoby/