“Якщо державна влада не забезпечуватиме справедливість, люди шукатимуть її іншими шляхами…”

22 Квітня 2018 09:08

У резиденції Глави УГКЦ у Києві 16 квітня  відбулася зустріч Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава з Головою Конституційного Суду України Станіславом Шевчуком, суддею Конституційного Суду України Василем Лемаком.

Під час зустрічі Блаженніший Святослав озвучив позицію Української Греко-Католицької Церкви щодо питання становлення справедливості в нашій Державі, яка збігається з позицією всієї об’єднаної релігійної спільноти України – Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій, висловлених у Зверненні ВРЦіРО щодо становлення справедливості в Україні. «Наш народ спраглий справедливості, і якщо державна влада її не забезпечуватиме, тоді люди шукатимуть справедливість іншими шляхами, навіть такими небезпечними, як незаконне вживання сили, чим вже готові скористатись наші недруги», — зазначив Глава УГКЦ.

Наступним питанням, яке порушив Глава Церкви, був захист права на свободу слова, мирних зібрань, віросповідання, суспільної моралі та традиційних сімейних цінностей українського народу. Зокрема, він звернув увагу на загрозу нормам статті 51 Конституції України, яка випливає із спроб запровадження гендерної ідеології в нашій державі. Голова Конституційного Суду України запевнив, що вони твердо стоятимуть на засадах верховенства права, поваги до духу й букви Основного Закону на засадах природного права та розповів про нещодавнє позитивне для всього суспільства рішення про мирні зібрання релігійного характеру, у процесі якого він особисто був суддею-доповідачем.

Під час розмови Блаженніший Святослав, апелюючи до Основного Закону України та уроків новітньої історії, зауважив, що в руках Конституційного Суду України є доля нашої держави, і цю відповідальність треба нам усім вповні усвідомлювати. Особливо це стає актуальним під час виборчих перегонів.

У відповідь на це Голова Конституційного Суду сказав, що вони свідомі цієї високої відповідальності. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/70888