5 продуктів, які не можна вживати після тренування

5 Травня 2018 14:00

Якщо ви не хочете втратити результати свого тренування, то повинні уважно відноситися до того, що їсте після нього.

Частенько ми неправильно харчуємося тільки тому, що нам бракує певної інформації, знань. Але якщо ви вирішили тренуватися і намагаєтеся потурбуватися про своє здоров’я, зверніть увагу на те, що ви їсте після тренування.

Необхідно знати, що є продукти харчування, які не рекомендується споживати після виконання фізичних вправ. А є такі, які, навпаки, будуть дуже до речі і підвищать ефективність зайняття.

Споживання яких продуктів слід уникати після тренування?

1. Червоне м’ясо

Фізичні вправи підвищують інтелектуальні здібності, але цього не станеться, якщо відразу після тренування з’їсти шматок червоного м’яса.

Згідно з дослідженням, проведеним в Університеті Джорджії, досить присвятити близько 20 хвилин вправам, щоб мати можливість краще сприймати і запам’ятовувати інформацію.
Проте цей “ефект” стане неможливим, якщо з’їсти червоного м’яса після подібної фізичної активності. Річ у тому, що цей продукт “гальмує” роботу мозку, обмежуючи можливості навчання і здатності до запам’ятовування.

Ще рекомендація “не їсти червоне м’ясо після тренування” пов’язана з великою кількістю в нім насичених жирів, адже жири, як відомо, уповільнюють обмін речовин. А це зовсім не бажано, якщо вашою метою є боротьба із зайвою вагою і турбота про здоров’я травної системи.

2. Смузі
Різні смузі чомусь апріорі вважаються здоровим продуктом харчування, хоча це не зовсім вірно. Слід пам’ятати, що це напої, які містять цукор, принаймні ті, що продаються в магазинах (не лише що приготовані).

І якщо вам здається, що смузі – ідеальна їжа після тренування, подумайте ще раз і уважно вивчіть склад напою.

Якщо в смузі міститься цукор, то випивши його, ви повернете собі калорії, які спалили під час тренування, причому в подвійному об’ємі. Але якщо вам все-таки дуже хочеться випити смузі після зайняття в спортзалі, приготуйте його собі самі: кращим варіантом стане овочевий коктейль без додавання цукру.

3. Смажена їжа

Смажена їжа і фаст-фуд містять величезну кількість насичених жирів. Така їжа не рекомендується в принципі, але особливо вона шкідлива після тренування.

Подумайте про те, що ви займалися зовсім не для того, щоб потім з’їсти більше калорій, ніж змогли витратити.

Організму потрібно 9 г енергії, щоб переварити 1 г жиру. Крім того, така їжа уповільнює метаболізм, який ви тільки що намагалися прискорити (фізичними вправами).

4. Горіхи
Незважаючи на те що горіхи є здоровою їжею, якщо споживати їх в невеликих кількостях, після тренування цього робити не слід.

Так, білок після тренування організму потрібний, але потрібно розуміти, що в горіхах міститься також і багато жирів.

Крім того, горіхи так само уповільнюють обмін речовин, як і червоне м’ясо, і картопля фрі, так що висновок аналогічний: після тренування їсти горіхи не рекомендується.

5. Кава

Кава – напій, який зневоднює, тому після тренування його споживати не рекомендується. Замість нього краще виберіть пляшку води, так ви вгамуєте спрагу і забезпечите своє тіло необхідною вологою.

Продукти, які можна їсти після тренування

Білки
Як вже відзначалося вище, після зайняття спортом доречно споживати білки.

Найбільш відповідними з них є ті, що містяться у білому м’ясі. Це курка, індичка і риба.
Ще рекомендуються зелені овочі, це теж відмінне джерело білку для організму.
Ну і останнє: бобові, соя і насіння.

Банани

Незважаючи на те що після фізичних вправ споживати продукти з високим вмістом цукру не слід, якщо дуже хочеться чогось солоденького, можна з’їсти банан.

Завдяки змісту калію і вуглеводів цей продукт стане непоганим варіантом, щоб задовольнити свою маленьку примху і не звести при цьому усі зусилля в залі нанівець.

Картопля і продукти, багаті крохмалем

Кращим гарніром після тренування стануть продукти, багаті крохмалем. Спробуйте з’їсти відварену, запечену картоплю або трохи рису.

Так ви допоможете своїй травній системі легко впоратися з поглиненими вуглеводами і білками.

Тепер ви точно знаєте, які продукти варто їсти після тренування, а які – ні. Залишилося застосувати свої знання на практиці.

http://www.terrawoman.ua/ua/figura/figura_news/5_produktiv_yaki_ne_mozhna_vzhivati_pislya_trenuvannya/comentar