6 корисних перекусів, які можна їсти перед сном

12 Травня 2018 13:56

Чимало жінок у погоні за ідеальною фігурою приймають рішення відмовитися від вечері взагалі. Вони не наважуються навіть на корисні перекуси та змушують свій організм терпіти відчуття голоду аж до ранку, пише wworld.com.ua.

Звісно, метаболізм є значно повільнішим вночі, проте жоден дієтолог не порадить вам лягати спати з відчуттям голоду. Відмова від вечері може призвести до нервового переїдання та різноманітних розладів травлення, які негативно впливають на якість сну та життя в цілому.

Насправді ж їсти перед сном не лише можна, а й треба для того, щоб урізноманітнити свій раціон та запобігти безсонню. Краще обирати корисні перекуси, до складу яких не входять такі продукти, як борошно, цукор та жири. Запорукою міцного сну є легка, проте поживна вечеря. До того ж продукти потрібно поєднувати в різних комбінаціях, адже одна й та сама страва щодня вам дуже швидко набридне.

Корисні перекуси, які можна їсти перед сном

1. Банани та волоські горіхи – чудовий вибір на вечерю!

Легкі та корисні перекуси на основі волоських горіхів та бананів допоможуть втамувати відчуття голоду перед сном, а також усунуть печію та зменшать кількість кислоти у шлунковому соку. До того ж, ці смачні продукти багаті на вміст амінокислот, зокрема триптофану – незамінної амінокислоти, що запобігає розвитку безсоння та інших розладів сну.

Інгредієнти:
1/2 спілого банана
1 столова ложка дрібно посічених волоських горіхів

Спосіб приготування:
Розімніть банан виделкою до утворення пюре.
Додайте до бананового пюре горішки та перемішайте страву.

Спосіб вживання:
Найкраще їсти бананово-горіховий десерт за 30 хвилин до сну.

2. Тепле молоко з корицею

Звісно, якщо ви турбуєтеся про свою фігуру та намагаєтеся підтримувати вагу на одній позначці, віддавайте перевагу знежиреним молочним продуктам або молоку, що не містить лактози.

Кориця володіє здатністю прискорювати метаболізм та покращувати травлення. Саме тому на основі цих двох продуктів можна готувати корисні перекуси для втамування відчуття голоду перед сном.

Інгредієнти:
1/2 склянки молока
1 чайна ложка меленої кориці

Спосіб приготування:
Підігрійте молоко та додайте до нього корицю. Перемішайте напій.

Спосіб вживання:
Випийте тепле молоко з корицею за 20-30 хвилин до сну.

3. Йогурт з вівсянкою

На основі натурального знежиреного йогурту та вівсяної крупи можна готувати ситні та неймовірно корисні перекуси, які не тільки дозволять втамувати відчуття голоду перед сном, але й наситять організм великою кількістю поживних речовин.

Обидва компоненти цієї страви покращують роботу травної системи, регулюють кишкову флору та навіть допомагають заснути.

Інгредієнти:
1/2 склянки знежиреного натурального йогурту без добавок
1 столова ложка вівсянки

Спосіб приготування:
Змішайте натуральний йогурт з вівсяною крупою.
За бажанням можете збити суміш у блендері, щоб отримати більш однорідну консистенцію.

Спосіб вживання:
З’їжте корисний десерт за півгодини до сну.

4. Грецький йогурт із журавлиною

У цьому корисному десерті міститься велика кількість амінокислот, вітамінів, антиоксидантів та інших поживних речовин, які є незамінними для підтримання гарного здоров’я та самопочуття.

Йогурт із журавлиною містить велику кількість пробіотиків, завдяки чому ця страва не лише чудово втамовує відчуття голоду, але йзміцнює кишкову флору та покращує захисні механізми організму. До того ж, цей десерт є не тільки смачним, а й низькокалорійним, тому його можна їсти перед сном без ризику для фігури.

Інгредієнти:
1/2 склянки грецького йогурту
4 великі заморожені ягоди журавлини

Спосіб приготування:
Помістіть обидва інгредієнти страви у стаціонарний блендер та збийте до утворення однорідної суміші.

Спосіб вживання:
Якщо ви відчуєте перед сном сильне відчуття голоду, з’їжте цей смачний десерт.

5. Цільнозернові мюслі з мигдальним молоком

Попри те, що всі звикли їсти мюслі на сніданок, на основі цього злакового продукту можна готувати корисні перекуси для втамування голоду перед сном.

Цільнозернові мюслі є низькокалорійним продуктом, тому ви можете не боятися набрати зайві кілограми. До того ж до складу мюслів входить велика кількість корисної клітковини та незамінних поживних речовин, які покращують процес травлення.

Інгредієнти:
1/2 склянки цільнозернових мюслів
1/2 склянки мигдального молока

Спосіб приготування:
Насипте цільнозернові мюслі у глибоку тарілку та залийте їх мигдальним молоком.

Спосіб вживання:
Вживайте мюслі з молоком за 30-40 хвилин до сну.

6. Смузі з персиками та яблуком

Натуральне фруктове смузі – це корисний та швидкий спосіб втамувати сильне відчуття голоду, яке може виникнути перед сном. Смузі є низькокалорійним напоєм, тому цей засіб чудово підходить для схуднення та очищення організму від токсинів. Крім того, до складу цього смачного смузі входить велика кількість незамінних антиоксидантів та амінокислот.

У цій статті ми вирішили поділитися з вами рецептом корисного яблучно-персикового смузі, яке не лише забезпечить довготривале відчуття ситості, але й покращить якість сну.

Інгредієнти:
2 персики
1 яблуко
1 невеликий пучок м’яти
1/2 склянки води

Спосіб приготування:
Ретельно помийте фрукти та почистіть їх від шкірки.
Наріжте персики та яблуко невеликими шматочками.
Помістіть фрукти та м’яту у стаціонарний блендер та додайте воду.
Збивайте смузі впродовж кількох хвилин.
Щойно ви отримаєте однорідну суміш, процідіть смузі та перелийте його у склянку.

Спосіб вживання:
Випийте смузі за 20-30 хвилин до сну.

Не варто відмовлятися від вечері через страх набрати зайві кілограми. Перед сном можна їсти, проте обирати потрібно тільки легкі та низькокалорійні страви. Запам’ятайте, що на ніч не можна переїдати, а ще не варто їсти одразу перед тим, як лягати спати, щоб організм встиг перетравити їжу. Найкраще перекусити щонайменше за півгодини до сну.

http://www.kreschatic.kiev.ua/ua/5100/news/1525975324.html