Запалені ясна: засоби лікування

7 Травня 2018 14:00

Запалені ясна є одним із найбільш поширених захворювань порожнини рота, які бачать стоматологи кожного дня. Це захворювання називається гінгівітом. Як правило, це пов’язано з відсутністю належної гігієни порожнини рота.

Бактерії та мікроби, які, як правило, живуть у вашому роті, розмножуються, якщо ви не приділяєте достатньо уваги здоров’ю свого рота.

Запалення, викликане перенаселенням бактерій, руйнує тканини, які утримують ваші зуби. Якщо його вчасно не вилікувати, ясна можуть почати відокремлюватися від зубів. Це називається пародонтит.

Запалені ясна викликають чутливість і біль у цій частині. Вони стають червоними. Крім того, у більшості випадків вони навіть трохи кровоточать.

У вас може бути здорова ротова порожнина і особливо здорові ясна, якщо будете дотримуватися наведених нижче порад.

Запалені ясна: засоби лікування

Є багато засобів для боротьби з цією хворобою. Тут ми розкажемо вам про ті, які, на нашу думку, є найшвидшими та найефективнішими.

Алое вера

Алое вера – це стародавня рослина. Вона стала широко відомою завдяки своїй здатності лікувати нескінченний перелік проблем.

Вона має протигрибкові, протизапальні, антибактеріальні та цілющі властивості. У результаті алое віра – це чудовий засіб для боротьби з наслідками гінгівіту.

Як його використовувати?

  • Нанесіть трохи гелю з алое вера на запалені ясна 3-4 рази на день.
  • Через тиждень ви помітите позитивні результати від цього методу.

Гвоздика

Цю відому спецію використовують для додавання смаку до продуктів. Вона насправді має знеболювальні та антибактеріальні властивості.Але це ще не все: вона також містить флавоноїди. Це властивості, які застосовують як антибіотик.

Інгредієнти

  • 5 пелюстків
  • 1 склянка води

Як її використовувати?

Зробіть засіб для промивання рота, поклавши 5 пелюстків в гарячу воду. Залиште її охолонути. Тоді використовуйте.

Солона вода

Це засіб, який бабусі люблять використовувати для запалених ясен.Солена вода допомагає зменшити запалення у всьому роті.

Як її використовувати?

  • Зробіть суміш солі та води.
  • Потім використайте його як засіб для полоскання рота.
  • Почистіть зуби.
  • Це працює краще, якщо ви використовуєте морську сіль.

Харчова сода

Цей подарунок природи зазвичай має особливе місце в наших будинках. Харчова сода дуже важлива для вирішення великої кількості проблем зі здоров’ям.

Оскільки харчова сода має лужні властивості, вона утримує бактерії від розмноження у роті. Вона також нейтралізує кислоти, що надходять від їжі, яку ви їсте.

Як її використовувати?

  • Щоб використовувати харчову соду для лікування гінгівіту,зробіть пасту з неї і додайте кілька крапель води.
  • Наносьте цей засіб на уражену ділянку один раз на день.

Сіль та імбир

Іншим засобом, який використовують для лікування запалення ясен, є імбир. Цей пряний корінь має протизапальні та антиоксидантні властивості. Вони допоможуть вам бути здоровими.

Інгредієнти

  • 1 маленький шматочок імбиру
  • Дрібка солі

Як це використовувати?

  • Візьміть шматочок імбиру і подрібніть, поки не вийде гладка паста.
  • Візьміть стільки солі, скільки вам потрібно, і додайте кілька крапель води, щоб отримати пастоподібну консистенцію. Використовуйте суміш, яку ви отримуєте, щоб нанести на запалену ділянку.
  • Робіть це впродовж хвилини і повторюйте 3 рази на день.

Інші міркування

Запалені ясна травмують тканини навколо зубів. Вони викликають неприємний запах з рота і в багатьох випадках призводять до втрати зубів.

Кровотеча, що виникає внаслідок цього захворювання, може стати ґрунтом для умовно-патогенних мікробів та бактерій. Вони можуть викликати серйозні інфекції та поширюватися на інші зуби.

Є деякі медичні проблеми, які можуть спричинити появу запалених ясен. Деякі захворювання, пов’язані з недоїданням, можуть навіть вплинути на вашу імунну систему. Це може збільшити ризик страждання від цього захворювання.

Через це дуже важливо зробити клітковину частиною щоденного раціону. Ви повинні їсти зернові та насіння.

  • Також додайте зелені овочі, такі як броколі та спаржу. Це прекрасне джерело фолієвої кислоти та вітаміну С.
  • Ви також можете зменшити споживання рафінованого цукру та білого борошнаЦе тому що це продукти, які стимулюють ріст бактерій. Вони також завдають шкоди здоров’ю вашого рота.
  • За допомогою брекетів, фіксаторів або зубних протезів можна досягти гарної гігієни порожнини рота. Важливо прийняти крайні заходи і глибоко очистити рот.

Відвідуйте свого стоматолога регулярно, щоб проходити професійну чистку ротової порожнини два рази на рік. Це також допоможе уникнути можливих проблем.

http://wworld.com.ua/health/27188