“Газпром” припинив виставляти “Нафтогазу” рахунки за постачання газу в окуповані райони Донбасу, але продовжує “списувати” на це довільні суми

16 Травня 2018 15:35

Російський “Газпром” припинив виставляти НАК “Нафтогаз України” рахунки за постачання газу в окуповані райони Донбасу, але продовжує “списувати” на це довільні суми, повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.

“Газпром” припинив надсилати нам рахунки за постачання газу на непідконтрольні території, але обсяги поставок газу збільшив і відображує їх у своїй звітності. На поставки газу на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей можна списати будь-які кошти. З російського боку постачання контролює лише сам “Газпром”, з українського – ніхто”, – стверджують у прес-службі НАК.

Як зазначають у “Нафтогазі”, деякі колеги досі помиляються, вважаючи, що “Газпром” керується тільки бізнес-логікою.

“Дуже любимо слухати німецьких колег, які розказують нам, що “Газпром” – це комерційна компанія. Комерційна, але з політнавантаженням”, – резюмують у НАК.

Як повідомлялося, у вівторок “Газпром” оприлюднив звітність, у якій зазначено, що в першому кварталі 2018 року компанія поставила в окуповані райони Донбасу 1,242 млрд куб. м газу проти 1,109 млрд куб. м в аналогічному періоді 2017 року.

https://ua.interfax.com.ua/news/general/505713.html