КМДА взяла до розгляду петицію про реконструкцію Шулявського шляхопроводу

22 Травня 2018 11:34

Влада Києва проведе архітектурний конкурс на краще проектне рішення Шулявського шляхопроводу.

Оновлення планів з приводу цієї ділянки прийнято в зв’язку з петицією Романа Марчука, що зібрала на сайті міськадміністрації 10,1 тис. киян при 10 тис. необхідних підписів.

Мер Віталій Кличко вже доручив виконавчому органу міськадміністрації розглянути електронну петицію.

Цю ініціативу також повинні розглянути постійні комісії КМДА з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також з питань транспорту, зв’язку та реклами.

Автор петиції запропонував провести закритий архітектурний бліц-конкурс на краще проектне рішення транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги та вулиці Гетьмана і Довженко в Солом’янському і Шевченківському районах.

У конкурсі беруть участь два проекти: “Неповний чотирилисник” і “Трирівнева розв’язка з реверсивним розподільним кільцем”.

За пропозицією автора ініціативи, журі конкурсу необхідно сформувати з експертів в області транспортного аналізу і планування, а також урбаністики та містобудування.

Нагадаємо, в Києві на місяць перенесли повноцінний старт реконструкції Шулявського шляхопроводу. До червня в районі реконструкції встановлять додаткові світлофори, перенесуть контактну тролейбусну лінію і винесуть МАФи із зони проведення реконструкції. Рух по Шулявському мосту буде повністю закрито 1 червня.

https://nv.ua/ukr/ukraine/events/kmda-prijnjala-do-rozhljadu-petitsiju-pro-rekonstruktsiju-shuljavskoho-shljakhoprovodu-2471154.html