Київ приєднався до грандіозного забігу зі смартфонами

9 Травня 2018 13:30

Більше 100 000 зареєстрованих бігунів і учасників в інвалідних кріслах в більш ніж 200 містах в 66 країнах пробігли неймовірні 934 484 км по всьому світу в неділю в п’ятому щорічному благодійному забігу Wings for Life World Run, щоб зібрати кошти на дослідження травм спинного мозку, повідомляє “Сьогодні”.  П’ять з половиною годин тривали змагання, і в результаті шведський спортсмен в інвалідному кріслі Арон Андерсон і португальська бігунка Віра Нуньєс були визначені чемпіонами світу.

Україна також приєдналася до всесвітнього благодійному забігу, як і багато інших країн – за допомогою мобільного додатку. Індивідуально або в спільних забігах з мобільним додатком, які організовували в Києві, Ужгороді, Дніпрі, Одесі та Харкові, українці бігли заради тих, хто не може.

Столичний забіг відбувся на Трухановому острові. Більше 200 бігунів, серед яких початківці і досвідчені марафонці, професійні спортсмени та учасники на візках, намагалися втекти від віртуального автомобіля-кетчера. Також серед гостей та учасників заходу були олімпійська чемпіонка і п’ятиразова чемпіонка світу з фехтування Ольга Харлан.

Абсолютними переможцями київського забігу з мобільним додатком стали:

  • серед чоловіків – Олександр Головницький з результатом 44,02 км. Всесвітньо Олександр є 22-им серед чоловіків у всіх забігах з додатком, і 185-им глобально серед чоловіків у всіх забігах (з реальними і віртуальними автомобілями-Кетчеру).
  • серед жінок перемогу здобула Олена Симонок, яка змогла тікати від віртуального автомобіля до 35,23 км. Олена відповідно є 12-ою серед жінок у всіх забігах з додатком, і 75-ю серед всіх жінок світу, які в цьому році взяли участь в змаганні.

100% усіх внесків учасників та благодійників, зібраних під час змагання, а це понад 3 мільйони євро, підуть на передові дослідження з пошуку методів лікування травм спинного мозку.

Нагадаємо, що в березні непереможений український боксер Тарас Шелестюк пробіг знаменитий марафон в Лос-Анджелесі. Спортсмену знадобилося три з половиною години, щоб подолати 42 км.