Київська влада: нахабство чи некомпетентність?

17 Травня 2018 11:30

Днями “улюблена” (в лапках) київська влада порадувала (знов-таки в лапках) киян черговим підвищенням цін на проїзд у громадському транспорті.

Мова про це йшла вже кілька місяців, тому люди були «морально готові». Мова про інше.

Заступник київського міського голови бадьоро доповів, що: «… принциповою умовою міського голови Віталія Кличка було збереження всіх пільг на проїзд громадським транспортом: для пенсіонерів, ветеранів АТО, чорнобильців та інших пільгових категорій населення проїзд залишиться безкоштовним…»

Вочевидь, згідно задуму людей, які готували даний виступ, у цьому місці згадані категорії населення повинні були утерти скупу сльозу розчулення та вдячності меру всіх киян. Ой, вибачте, «мер всіх киян» – то з часів Льоні-Космоса. Забувся. Київському міському голові!

Мені тільки незрозуміло: а що, заступник голови, сам голова, або їхні клерки, які готують виступи – вони всі «не в курсі», що більшість згаданих пільговиків користуються пільгами, наданими їм відповідними Законами України? І аж зовсім не «доброю волею» міського голови, документами КМДА чи (навіть!) рішеннями Київради.

Який висновок? Або це елементарний піар – і нас з вами, шановні громадяни, мають за довірливих ідіотів (або, висловлюючись близькою очільникам КМДА мовою – за «лохів»). Або інше: представники міськдержадміністрації не надто добре знаються на законодавстві України.

І обидва ці припущення мене, як киянина, чомусь не надто бадьорять…

Павло Аніськович