Ломаченко з історичним рекордом переміг в чемпіонському бою

13 Травня 2018 09:18

Чемпіон світу в напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченкопереміг Хорхе Лінареса з Венесуели в бою за чемпіонський пояс Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) в легкій вазі і титул чемпіона світу за версією журналу The Ring.

30-річний уродженець Білгород-Дністровського (Одеська область) став першим в історії боксером, кому вдалося стати чемпіоном світу в трьох різних вагових категоріях всього лише за 12 боїв (до цього Василь ставав чемпіоном в першому і другому напівлегкій дивізіонах).

Поєдинок пройшов на головній арені “Медісон-сквер-гарден” в Нью-Йорку і завершився нокаутом в 10-му раунді.

Бій почався з обережних атак обох боксерів. Ломаченко викидав легкі удари, під час пристрілювання до венесуельцю.

У другому раунді Лома пропустив удар по корпусу, але відповів точними в голову. Немислима швидкість українця змушувала кілька разів Хорхе бити повітря.

Лінарес прогнозовано виглядав могутніше українця, але явно поступався в русі на ногах.

Кінцівка третього раунду пройшла за Ломаченком, який серією з бічного аперкоту і двох джебів трохи напряг опонента. Український боксер чергував силові удари з легкими “покусуваннями”, красиво йдучи від атак Лінареса.

Василь від раунду до раунду нарощував інтенсивність, завдаючи в рази більшу кількість ударів, і гонг після п’ятого раунду, застав Лінареса затиснутим в кутку рингу.

Починаючи з 6-го раунду серії Василя ставали ще важче. Хорхе доводилося кілька разів бити українця нижче пояса, за що рефері зробив попередження.

Несподівано за 30 секунд до кінця раунду Ломаченко на секунду втратив концентрацію і нарвався на зустрічний удар в підборіддя, потрапивши в невеликій нокдаун. Це перевернуло бій, додало моральних сил боксеру з Венесуели і той з перших секунд 7-го раунду пішов в атаку.

У 8-му раунді у Ломаченко не було такого переважної переваги за кількістю ударів. Хорхе отримав невелике розсічення, але як і раніше виглядав дуже впевнено, потужно вистрілюючи в сторону українця.

Наш співвітчизник намагався витягнути на себе суперника, але в 9-му раунді пропустив найнебезпечнішу серію силових ударів.

У 10-му раунді Хорхе продовжував вести бій, раз по раз “пострілами” в голову, напружуючи українця, але за хвилину до кінця пропустив найточніший удар по печінці і полетів в нокаут.

https://www.obozrevatel.com/ukr/sport/box/lomachenko-z-istorichnim-rekordom-peremig-v-chempionskomu-boyu.htm