Медики пояснили, чим можна замінити вітаміни

17 Травня 2018 14:00

Дослідники з Гарварду задалися питанням, чим можна замінити мультивітаміни. Виявилося, що це можливо зробити, але потрібно знати, що саме варто вживати в їжу.

Про це пише medikforum.

Так, дослідники повідомили, що харчування має бути різноманітним, щоб відмовитися від вживання вітамінного комплексу. Для цього потрібно поєднувати такі продукти, щоб організм отримував всі необхідні речовини.

Вже давно лікарі дійшли до висновку, що для організму набагато краще отримувати всі вітаміни та мікроелементи безпосередньо з їжі, а не приймаючи штучні вітаміни, які набагато важче засвоюються організмом, крім того, хімічні речовини можуть бути не настільки корисні, як природні вітаміни.

Для того, щоб продукти змогли замінити вітаміни, потрібно вживати все необхідне, лікарі склали список продуктів для повноцінної заміни згаданих препаратів.

Так, виявилося, що можна знизити ризик появи проблем з серцем, якщо вживати фолієву кислоту і вітаміни групи В. Це необхідно враховувати при складанні раціону.

Також важливо відмовитися від шкідливої їжі, замінивши її динею, папайею, полуницею, малиною, авокадо, різними видами капусти, болгарським перцем, шпинатом, бататом, грибами. Варто включити в свій раціон також яйця, горіхи, ячмінь і нежирну яловичину.

Крім того, наприклад, вегетаріанці, які не вживають тваринної їжі, страждають від нестачі вітаміну В12.

https://zik.ua/news/2018/05/13/medyky_poyasnyly_chym_mozhna_zaminyty_vitaminy_1323117