Мінус квартира, плюс будинок: НАЗК перевірило суддю і виявило недостовірних даних на майже мільйон гривень

27 Травня 2018 10:27

За зверненням юристів Bihus.Info, Нацагентство з питань запобігання корупції перевірило декларацію колишнього судді Вищого спецсуду України Євгена Літвінова. В ході перевірки з’ясувалось, що суддя вніс у декларацію за 2015-й рік недостовірних відомостей на 927 тис грн.

НАЗК перевіряло декларацію судді більше року – з 4 квітня 2017-го. Підставою для проведення перевірки була заява юристів “Тисни” (Bihus.Info) щодо незадекларованої квартири судді у м. Краматорськ, яку виявили аналітики проекту “Народне НАЗК”, пише сайт bihus.info.

Водночас, в ході перевірки з’ясувалось, що відсутність квартири в Краматорську – не єдине порушення в декларації судді.

У розділі “Об’єкти нерухомості” суддя вказав, що його дружина володіє земельною ділянкою і будинком на 248 квадратів у м. Вишгород. Проте у висновку НАЗК йдеться, що право власності на цю нерухомість було припинено ще у 2013-му році, а власником як земельної ділянки, так і будинку, є третя особа.

Враховуючи, що загальна вартість ділянки та будинку складає 920 тис грн, а вартість незадекларованої квартири – 7,5 тис грн (відповідно до договору 2005-го року), загальна сума, на яку відомості в декларації відрізняються від достовірних – більше 927 тис грн.

Таким чином, як зазначено у висновку НАЗК“В діях суб’єкту декларування наявна ознака кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України”.

Відповідний висновок направлено до Національного антикорупційного бюро України.

http://vgoru.org/index.php/rozsliduvannya/rozsliduvannya-partneriv/item/30136-minus-kvartira-plyus-budinok-nazk-perevirilo-suddyu-i-viyavilo-nedostovirnikh-danikh-na-majzhe-miljon-griven