На День вишиванки хоче накласти руку колишній посіпака Льоні-Космоса?

5 Травня 2018 12:45

Засновниця Дня вишиванки розповідає, що бізнесмен Ігор Добруцький хоче привласнити свято, яке заснували чернівецькі студенти ще у 2006 році

Бізнесмен Ігор Добруцький хоче привласнити свято, яке заснували чернівецькі студенти ще у 2006 році. Про це повідомила засновниця та голова оргкомітету ГО «Всесвітній день вишиванки» Леся Воронюк на своїй сторінці у Facebook. В якості доказу она опублікувала витяг із копії заявки реєстру.
«Ось так започатковуєш з друзями-однодумцями День вишиванки, впродовж років-років лелієш і піклуєшся про свято як про власну дитину. Любиш, розвиваєш, не спиш ночами. І от коли свято вже має масштаб і авторитет, з’являється якийсь Ігор Добруцький, який вирішує ЗАПАТЕНТУВАТИ свято за собою. Якби йому це вдалося, це означало б, що навіть ми – засновники – мали б просити дозвіл, узгоджувати з ним, сплачувати роялті за саме використання словосполучення «День вишиванки». В мене бракує слів. Та яке слів… Як би ви назвали таку людину? Очевидно, особа дуже хоче залишити слід в історії. Допоможете їй з популярністю?», – йдеться у дописі Лесі Воронюк.
Нагадаємо, Всесвітній день вишиванки заснований у 2006 році студентами факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. А вже у 2010 році свято почали відзначати на державному рівні.

Ось так започатковуєш з друзями-однодумцями День вишиванки, впродовж років-років лелієш і піклуєшся про свято як про…

Posted by Леся Воронюк on Thursday, 3 May 2018

 

Пам‘ятаєте, друзі кілька останніх років, ми оргкомітет били на сполох, тому що День вишиванки, намагалися нахабно…

Posted by Олександр Ткачук on Thursday, 3 May 2018

Для довідки: Ігор Добруцький, на даний момент – Почесний президент громадської організації «Столичні ініціативи». 2006р. – був обраний до Київської Міської  Ради V скликання від “Блоку Юлії Тимошенко”.  2008р. – Радник міського Голови Леоніда Черновецького з питань екології, озеленення та благоустрою м. Києва. Отримав Подяку за “вагомий внесок” у розвиток міста. 2009р.(вересень) –  заступник Голови  Київської міської державної адміністрації (Леоніда Черновецького).