Народну медицину хочуть заборонити в Україні

18 Травня 2018 15:33

Міністерство охорони здоров’я України має намір скасувати раніше виданий дозвіл на заняття народною медициною, як методом оздоровлення, профілактики, діагностики та лікування.

Відомство вже підготувало відповідний законопроект, повідомила в Facebook виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає НАРОДНА ПРАВДА.

Вона зазначила, що такі методи лікування не обґрунтовані наукою. Тим більше, що будь-які методи діагностики та лікування повинні бути безпечними та дієвими для пацієнтів. Законопроект передбачає скасувати дозволи на заняття цілительством, а також заборону реклами народної медицини.

 

“Якщо його ухвалять, це не означатиме, що люди, які практикують цілительство, не зможуть цим займатися. Проте їхня діяльність не визнаватиметься законом, як така, що може допомогти комусь не хворіти чи вилікуватися”, – підсумувала Супрун.


Нагадаємо, раніше Уляна Супрун назвала остеохондроз “великим комерційним міфом сучасності”.Як зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я, він твердо стоїть в списку разом з дисбактеріозом та вегето-судинною дистонією.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, що міжнародна медицина не знає діагнозу “дисбактеріоз” та й діагнозу “вегето-судинна дистонія”, який часто ставлять українські лікарі, не існує в міжнародній медицині.

https://narodna-pravda.ua/2018/05/18/narodnu-medytsynu-hochut-zaboronyty-v-ukrayini/