П’ять небезпечних хвороб, які переносять комарі

13 Травня 2018 15:22

З настанням теплої пори року українцям починають докучати комарі. Їхні укуси не тільки неприємні, але можуть бути небезпечними.

Через укус комара можна заразитися на небезпечні хвороби, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на u-news.

Дирофіляріоз

 Це паразит, яким можна заразитися через укуси комах, в основному комарів. Джерелом інфекції є хворі собаки, кішки і інші хижаки.

Через укус личинки паразита потрапляють в тіло людини, а потім повільно ростуть, досягаючи розмірів до 30 сантиметрів.

Бореліоз (хвороба Лайма)

Хвороба Лайма викликається бактерією Borrelia burgdorferi і передається через укус заразних кліщів, але нерідко – і комарів. Симптоми, це зазвичай лихоманка, головний біль, втома і особливий шкірний висип – мігруюча еритема.

Якщо на початкових стадіях не лікувати бореліоз, то він може закінчитися поразкою суглобів і шкіри, а потім артритом і остеопорозом.

Лімфатичний філяріатоз

При цій інфекції в людський організм потрапляють яйця глистів – нематоди філярії. Потрапляючи в кров, вони можуть потрапити практично в будь-який орган і осісти там: в оці, шкірі та інших місцях. А в лімфатичних вузлах паразити здатні створювати тромби, закупорюючи судини. Хвороба може призвести до тяжких наслідків і навіть смерті. Також ця недуга може викликати слонячу хворобу.

Туляремія

Це бактеріальне захворювання, яке протікає з підвищенням температури тіла, ознобом, головним болем, запамороченням, слабкістю, нездужанням в литках, відсутністю апетиту, зниженням тиску і пульсу і іншими симптомами.

Також можливі виразки, гангрени, абсценни і висип, пневмонія, перитоніт, перикардит, менінгоенцефаліт.

Алергія

Зі слиною комара в організм потрапляють чужорідні білки, які здатні викликати алергію у людей, особливо у тих, хто має до неї схильність.

У хворих на бронхіальну астму може початися напад задухи. Особливо, якщо укусів було багато.

Нагадаємо, щоб позбутися комарів у помешканні, краще використовувати народні методи. По-перше, дешево і просто, по-друге, без шкоди, по-третє, варіантів безліч.