У Києві завершують знімання фільму-фентезі «Тільки диво»

8 Травня 2018 11:30

Фантастичні звірі, харизматичні герої та унікальні декорації. У столиці завершують знімати стрічку-фентезі «Тільки диво». Це один із найочікуваніших українських фільмів із рекордним бюджетом у 62 мільйони гривень. Працюють над фільмом більше 600 фахівців, готовий продукт глядачі зможуть побачити уже наприкінці року. Режисери обіцяють вражаюче видовище.

Крижаний вітер, снігові замети та несподіваний крах корабля – герої пригодницької стрічки «Тільки диво» за сценарієм опиняються у льодяному полоні. Це одна з найцікавіших сцен фільму. Щоправда, перш ніж її побачать глядачі, над нею добряче почаклують спеціалісти зі спецефектів. Останніх, до речі, у цій стрічці обіцяють чимало: від неймовірних пейзажів до фантастичних персонажів.

«Усі герої створюються з нуля. Спочатку ми моделюємо кожного персонажа, далі настає процес ригінгу. Таких істот у природі не існує, тому що вони усі літають. Велика частина з них – це літаючі вовки, щурі, коти, рисі», – сказав фахівець зі спецефектів Влад Озеров.

У маленькому павільйоні – спекотно, а на майданчику вирують пристрасті. Режисери уважно стежать за кожним рухом акторів, адже там важлива кожна дрібниця.

Два місяці знімали кінострічку. Команда працювала не лише у павільйоні. Героям довелося і добряче померзнути у Буковелі.

«Мені було дуже важко зніматись у Буковелі при мінус 27 градусів. Але цікавість перемогла, адже навряд чи у мене ще будуь такі зйомки», – прокоментувала акторка Марія Тараненко.

Для 11 річної Марії – це перша серйозна роль у повнометражному фільмі. Як і для її напарника – 17-річного Георгія. Діставши запрошення на проби, каже, спочатку не повірив. Та в героя перевтілився швидко, бо має багато спільного зі своїм персонажем.

«Северин – це господар у своєму домі, адже в нього дуже хворий батько. Він своїй сімїї майже заміняє батька – ходить на роботу, заробляє кошти. На свій вік він робить дуже багато дорослих речей», – додав актор Георгій Ярмоленко.

Деб’ютував на знімальному майданчикові і найхаризматичніший герой стрічки – Падишах. Йому теж довелося перевтілитися, адже він грає дівчинку-Сніжку.

«Це не досить велике перевтілення, тому що Падишах ніжний дуже по своєму характеру, і він, як дівчинка в житті. Дуже любить зйомки, він у нас титулований – супер-гранд чемпіон України, Молдови, і він дуже любить працювати. Коли люди його хвалять, коли він подобається людям. Це для нього дуже важливо», – зазначив актор, господар Шаха Петро Миронов.

Разом із героями на зустріч пригодам вирушить і добра чарівниця – Фея Льоду, роль якої виконує співачка Лама.

«Це моя мрія. Я в дитинстві малювала королеву, але вона була Сніговою королевою. А зараз я Фея льоду. Я дуже багато малювала таких малюнків і дуже мріяла бути Сніговою королевою. І ці мрії збулися», – розповіла Лама.

Роботу на знімальному майданчикові майже завершено. Залишилося лише кілька сцен у Буковелі та Ісландії. Завершити стрічку планують уже в грудні.

«Це цілком сімейна історія, я б не сказала, що він повчальний. Фільм несе позитив, добро, але безумовно, головна думка фільму – це любити свою родину і любити своє місто, свою країну», – розповіла режисер-постановник Олена Каретник.

Тривалість стрічки – 110 хвилин. Прокат заплановано в Україні, Європі, Канаді та Сполучених Штатах.

https://zik.ua/news/2018/05/07/u_kyievi_zavershuyut_znimannya_filmufentezi_tilky_dyvo_1319423