У центрі Києва відкривається персональна виставка нових робіт Івана Марчука

25 Травня 2018 11:30

У столичному ЦУМі (Київ, Хрещатик, 38, 7 поверх) відкриється персональна виставка творів мистецтва одного з найвідоміших українських сучасних авторів, Івана Марчука. Більшість творів глядачі побачать вперше.

Проект, що має назву «Коріння» («The Roots»), об’єднав близька сорока полотен п’яти (з 12) авторських циклів широкого творчого діапазону – від філософськи проникливого «Голосу моєї душі» і гіперреалістичних пейзажів до витончених картин серії «Втомлена мелодія» (серію картин створено у 70-х роках та буде експоновано вперше) та сюрреалістичного космізму «Погляду у безмежність». Також митець пропонує глядачеві новий монументальний цикл своїх робіт «Кольорові прелюдії» (10 полотен), які вперше будуть експонуватися.

Значну частину експонованої колекції становлять роботи, які останні декілька років подорожували світом – вони демонструвалися у провідних музеях і галереях Литви, Німеччини, Польщі, Бельгії, Чехії, Словаччини, Люксембургу, Угорщини, Таїланду, Тунісу, Йорданії, Туреччини.

«Я полюбляю імпровізації, але картини доробляю до мікрона. Як музикант: він написав мелодію, а згодом її слід аранжувати, шліфувати. І нарешті всі приходять і вигукують: ох, яка картина, вже готова. Ні, кажу, тут потрібно ще намалювати зо дві тисячі деталей. Людина цього не бачить. Однак я ж бо бачу. Я шукаю довершеність, і якщо не вдається її досягти, мене охоплює дискомфорт. Це пекельна робота. Я пишу з величезною швидкістю: десятки мазків за секунду. Я працюю в надзвичайному екстазі. Лише в такому стані мені вдається довести роботу до того, аби на ній був мовби мій фірмовий знак, аби й без підпису було видно: це картина Марчука, і більше нічия», – розповідає про свою творчість Іван Марчук.

«Для Sky Art Foundation – велика честь працювати з автором такого рівня як Іван Марчук. Проект «Коріння» – це квінтесенсія творчості митця, який не просто дасть можливість глядачеві ознайомитися з різноплановими роботами автора, а й пояснить глибинну суть та важливість існування творчості таких митців у рамках світового художньо-філософського розвитку», – зазначає Юлія Островська, директор Sky Art Foundation.

Вікдкриття виставки 29 травня о 19.00. Експозиція триватиме до 27 червня, вхід для усіх бажаючих – вільний. Організатор заходу – Sky Art Foundation. Медіа-партнер ArtsLooker.

http://www.golos.te.ua/u-tsentri-kyjeva-vidkryvajetsya-personalna-vystavka-novyh-robit-heniya-z-ternopilschyny/