Україна втратила кілька позицій у рейтингу державних систем вищої освіти

29 Травня 2018 15:20

У рейтингу міжнародної дослідницької організації Universitas 21 (U21) за показниками 2018 року Україна втратила кілька позицій щодо якості системи вищої освіти, порівняно з попереднім роком, і опустилася з 35 позиції на 38. Переглянути рейтинг можна за посиланням.

Усього в рейтингу досліджено 50 країн. У п’ятірку лідерів входять США, Швейцарія, Велика Британія, Швеція й Данія. Останнє місце займає Індонезія.

Якщо розглядати окремі показники рейтингу, Україна посідає 25 місце за наявністю відповідних ресурсів (коштів та зусиль, що виділяються на вищу освіту), 37 за сприятливістю та відкритістю освітнього середовища і його відповідності вимогам економіки, 37 за наявністю зовнішніх зв’язків (ставлення до іноземних студентів, співпраця з іноземними установами та з виробничим сектором) і 44 за результативністю (враховується кількість наукових праць, загальний рівень дослідницької діяльності в країні).

Однак при цьому Україна посідає друге місце у відсотковому співвідношенні витрат на вищу освіту до загального ВВП. Автори дослідження зазначають, що враховуючи економічний розвиток країни, її показники не є вже такими критичними.

https://osvitoria.media/news/ukrayina-vtratyla-kilka-pozytsij-u-rejtyngu-natsionalnyh-system-vyshhoyi-osvity/