Як навчитися швидко приймати рішення?

8 Травня 2018 14:01

Якщо перед вами постало питання, що одягнути, який чай вибрати, відправитись в гори чи на море і т. п., але вам завжди важко зробити вибір – тоді читайте наш матеріал.

Визначте масштаб рішення, яке необхідно прийняти. Ви повинні помістити рішення в категорію малих, середньострокових або великих рішень. Диференціація відносної важливості вирішення в вашому житті або бізнесі дозволить вам вкласти в нього відповідну кількість часу і зусиль. Якщо ви намагаєтеся визначити, який пилосос купити, наприклад, ви повинні вкласти менше часу і енергії в рішення, ніж якби ви вирішували, чи одружуватися на комусь.

Позбавтеся від поганих варіантів. Коли ви думаєте над своїм рішенням, ви можете помітити ряд варіантів, які будуть відверто поганими для вашого життя або бізнесу. Викресліть ці параметри одразу. Тепер, коли ви не маєте їх в своєму списку, ви можете зосередитися на виборі з кращих варіантів.

Прагніть до адекватного вибору. Хоча було б чудово, якби був вибір, який виконував всі цілі, які ми шукали, життя рідко представляє нам цю ситуацію. Отже, ви можете також з’ясувати, що вам потрібно, щоб зробити правильний вибір. Відповідним рішенням буде те, яке відповідає мінімальним критеріям, які ви встановлюєте для себе, на відміну від ідеальних умов.

http://nashamama.com/psyholog/34786yak-navchitisya-shvidko-priimati-rishennya.html