22 червня у столиці вшанують пам’ять полеглих у Другій світовій війні

5 Червня 2018 11:31

До Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, який відзначають щорічно 22 червня, у столиці відбудуться тематичні виставки, церемонія покладання квітів, хвилина мовчання, поминальні молебні.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

22 червня у Парку Вічної Слави відбудеться церемонія покладання квітів до могили Невідомого солдата. На будівлях органів державної влади, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено Державний Прапор України із чорними стрічками. Також у цей день о 10:00 вшанують пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання.

10-25 червня триватиме виставка-діалог «Шляхами нескорених» у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молода гвардія», а 22 червня – лекція «Війна і окупація у спогадах киян та звітах спецслужб» у Музеї окупації Києва – філії Музею історії міста Києва.

Протягом червня у дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти триватимуть години історичної пам’яті, тематичні лекції, конкурси малюнків, присвячених миру. Також проведуть екскурсії до Національного музею історії України у Другій світовій війні, зустрічі з ветеранами та учасниками війни. Окрім того, у червні триватимуть благодійні екскурсії для ветеранів війни та людей похилого віку до музею історії відтворення Михайлівського Золотоверхого монастиря. Виставка архівних документів протягом місяця проводитиметься у Державному архіві м. Києва.

https://kyivtv.com.ua/stn/item/18327-22-chervnia-u-stolytsi-vshanuiut-pamiat-polehlykh-u-druhii-svitovii-viini