Зубна паста – чи не найпопулярніший атрибут гігієни. Нині вона у продажі на будь-який смак. Усі пасти поділяються на 2 категорії – гігієнічні, що є більш нейтральними і готовими до щоденного використання, а також лікувально-профілактичні, що є лікарським засобом. Як обрати якісну зубну пасту – читайте у наших порадах.

1. Бути обережними з пастами, що містять триклозан. Триклозан додають у зубні пасти, аби вона довше зберігалась. Цей компонент дезінфікує ротову порожнину, але так ретельно, що гинуть і хороші бактерії.

2. У складі якісної пасти не повинно бути лауритсульфат натрію. Якщо паста піниться, як пральний порошок, цей компонент точно у ній присутній.

3. При виборі пасти звертати увагу на термін придатності. Крім того, тюбик зубної пасти повинен бути ретельно закритий фольгою.

Існують пасти з пластиковою або алюмінієвою упаковкою. Алюмінієва упаковка вважається надійнішою, адже при натисканні всередину тюбика потрапляє менше повітря та мікробів, – стверджує стоматолог.

4. Різнокольорові позначки на зворотній стороні тюбику пасти не вказують на її якість. Експерти зауважують, якщо ви хочете обрати якісну пасту, потрібно насамперед звертати увагу на її склад.

5. Відбілюючими пастами можна користуватися не більше 2-3 тижнів. У будь-якій відбілюючій пасті міститься чимало агресивних компонентів, які здатні пошкодити зубну емаль, якщо ними користуватися дуже довго.

Що стосується дитячих паст, малюкам до 4 років краще обирати пасти без вмісту фтору, адже дитина може ненароком ковтнути і отруїтись.

https://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/novyny/5-porad-ak-vibrati-zubnu-pastu