5 речей, які можуть призвести до серцевого нападу влітку

22 Червня 2018 14:00

Серцевий напад найчастіше виникає у людей після 45 років. Але він може вдарити навіть по молодим людям. Що ж так небезпечно для серця?

Лікарі радять уникати ситуацій, які можуть підірвати здоров’я міокарда. В літню спеку це особливо актуально. Ось основні загрози виникнення серцевого нападу влітку:

Загроза №1. Футбол

Зараз футбольні вболівальники повинні бути обережні, як ніколи. Дослідження, проведені в Бразилії за останні кілька десятків років, показали: коли рідна команда виступає, зростає пік серцевих нападів у їхніх фанатів.

Найвідданішим уболівальникам рекомендується пити перед матчем 1-2 таблетки дитячого аспірину. Він розріджує кров і перешкоджає появі тромбів.

Загроза №2. Грип

Незважаючи на те, що грип вважається хворобою холодних часів року, підхопити вірус можна і влітку. А це дуже небезпечно для серця! Фахівці стверджують, що ця хвороба особливо б’є по серцю: ризик дістати серцевий напад збільшується в 4 рази. Самий небезпечний період для серця – перші 2 тижні після хвороби, коли кров густіша, ніж зазвичай.

Загроза №3. Понеділок

Так, ми не помилилися! Дослідження показали, що початок тижня погано позначається на здоров’ї. Найчастіше серцеві напади настають саме по понеділках. Фахівці кажуть, це пов’язано з тим, що після вихідних знову починаються трудові дні. І навіть непомітне, але таке різке напруження гарненько вимотує ваше серце. Постарайтеся починати свою робочу тиждень спокійно.

Загроза №4. Різке охолодження

Якщо у людини раніше були проблеми з серцем, то їй потрібно уникати перебування різких перепадів температури (з спеки в холод або навпаки). Для міокарда це буде вважатися додатковим навантаженням. Крім того, фізична праця в холодну погоду також надриває серце.

Загроза №5. Чужа смерть

Якщо у людини помер хтось із близьких, протягом тижня у неї зберігається ризик серцевого нападу. Лікарі не рекомендують таким людям залишатися одним.

https://ukrhealth.net/5-rechej-yaki-mozhut-prizvesti-do-sercevogo-napadu-vlitku547434/