Єдиний в Україні та Європі дитячий ботанічний сад відзначив своє 60-річчя

1 Червня 2018 16:51

Еко Форум-2018 у Запоріжжі продовжується. У другій день його роботи Єдиний в Україні та Європі дитячий ботанічний сад відзначив своє 60 річчя. Привітати керівництво та працівників закладу з’їхались директори дендропарків та екологічних інститутів з 23 областей країни та з-за кордону. Учора вони побували на оглядовій екскурсії містом та безпосередньо садом, сьогодні — завітали на Еко Форум аби взяти участь у науковій конференції.

Повноцінна експозиція парку займає дванадцять гектарів землі, на яких розташовані двадцять науково-дослідних лабораторій та дендрологічний парк. Кількатисячною колекцією рослин, у тому числі й екзотичних, щороку милуються понад 20 тисяч запоріжців та гостей міста. Поповнювати експозицію допомагають гості з усього світу, які й на ювілей приїхали не з порожніми руками. Подібна конференція вже проводилась у Запоріжжі в 2008 році. Розвиток ботанічного саду — лише одна зі складових природоохоронної роботи у Запоріжжі, зазначив міський голова Володимир Буряк. Така масштабна зустріч з науковцями на Еко Форумі — визначна подія.

Подяка колективу саду і від обласної влади — Тамару Єрьоміну нагородили орденом за заслуги перед Запорізьким краєм третього ступеня. Серед гостей були — не лише представники парків та інститутів із 23 областей України, а й гості з Азербайджану, Польщі, Литви та Китаю. Під час конференції учасники ділилися своїм досвідом розвитку паркових зон та запланували спільні заходи на наступний рік, які будуть проведені саме у Запоріжжі.

https://tv5.zp.ua/news/yedinij-v-ukrayini-ta-yevropi-dityachij-botanichnij-sad-vidznachiv-svoye-60-richchya/