Експерти склали рейтинг найкращих університетів країни

5 Червня 2018 15:21

У рейтингу з 200 кращих університетів України провідні позиції зайняли два київських навчальні заклади та один харківський. Стало відомо, що брали до уваги експерти, які складали цьогорічний рейтинг.

У прес-службі Міністерства освіти і науки представили рейтинг найкращих вищих навчальних закладів України. Список налічує 200 позицій. Як відомо, рейтинг установ склав Центр міжнародних проектів “Євроосвіта” за підтримки міжнародної групи експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

“При складанні цьогорічного рейтингу експерти брали до уваги сучасні тенденції розвитку університетів, окреслені Конференцією IREG-9: “Рейтинги і акредитація – дві дороги до однієї мети” та Конференцією міністрів освіти Європейського простору вищої освіти. Напрацювання цих конференцій стануть головною темою дискусії з визначення університетських рейтингів на Саміті, який у липні цього року проводить міжнародна рейтингова організація Times Higher Education”, – відзначили у прес-службі “Євроосвіти”.

На першому місці розмістився Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, інтегральний показник діяльності якого склав 84,74.

Друга сходинка дісталась Київському національному університету імені Тараса Шевченка з інтегральним показником – 80,59. Закрив трійку Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 48,95.

В останню трійку увійшли Львівський інститут економіки і туризму, 198 місце, з інтегральним показником 11,3. Далі Закарпатська академія мистецтв, 199 місце, з інтегральним показником 11,32. 200-те місце дісталось Київському університету туризму, економіки і права, інтегральний показник якого 11,23.

Топ-10 закладів вищої освіти виглядають наступним чином:

Повний рейтинг можна знайти на сайті “euroosvita”.

http://stopcor.org/eksperti-sklali-reyting-naykrashhih-universitetiv-krayini/