Європа – для європейців

22 Червня 2018 16:58

Міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікл заявив у середу в Римі, що його країна та Італія пропонують «коперніканську революцію» в підході Європейського Союзу до міграції. «Клімат в Європі змінюється», — додав глава італійського Міністерства внутрішніх справ Маттео Сальвіні.

«Від концепції солідарності Європейської комісії дотепер мали зиск контрабандисти мігрантами, а не населення Європи. Ми хочемо припинити такий стан справ, бо солідарність — це захист кордонів, націй, і тому ми здійснимо радикальні зміни, коперніканську революцію в європейському мисленні про імміграцію та притулок», — заявив міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікл після зустрічі з головою італійського Міністерства внутрішніх справ Маттео Сальвіні.

Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе, який також розмовляв із Сальвіні, сказав: «Потрібен союз для захисту Європи від тих, хто хоче ввійти в неї».

«Ми хочемо пропагувати цю стратегію у співпраці з Італією, щоб відновити довіру громадськості», — додав він.

Сальвіні сказав: «Ми просимо Європу, щоб вона задіяла більше людей та ресурсів для захисту Середземномор’я».

«Італійський уряд готовий допомагати тільки Італії. Протягом чотирьох років до нас прибуло 650 тис. мігрантів. Зараз замість того, щоб брати, ми готові віддавати», — сказав він після зустрічі з австрійським міністром.

Глава італійського Міністерства внутрішніх справ і лідер правої «Ліги Півночі» заявив, що 800 людей, які потонули на морі на своєму шляху до Європи цього року, «є на совісті контрабандистів та прихильників поблажливої політики».

Він пояснив, що на форумі Європейського Союзу уряд у Римі вимагатиме захисту зовнішніх кордонів ЄС. «Йдеться не про розподіл проблеми між європейськими країнами, а про її своєчасне вирішення», — пояснив він.

«Якщо хтось із членів Європейського Союзу вважає, що Італія повинна продовжувати бути притулком для біженців, він помиляється, — сказав Сальвіні. — Клімат в Європі змінюється, і ми є оптимістами. Ми також покладаємо великі надії на головування Австрії в Раді ЄС, яке розпочнеться 1 липня. Ми віримо в розуміння наших європейських колег також тому, що ми не хочемо дискусії щодо фінансування ЄС з боку Італії».

http://www.global-analityk.com/noviny/%D0%B0%D0%B2%D1%81%D1%82%D1%80%D1%96%D1%8F-%D1%82%D0%B0-%D1%96%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%83%D1%8E%D1%82%D1%8C-%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%8E/