Фахівці встановили, в чому основна небезпека електронних цигарок

25 Червня 2018 14:03

За словами фахівця, якщо підлітки, які ніколи не палили, починають використати вейпи (чи інші електронні засоби доставки нікотину), вірогідність того, що вони почнуть палити звичайні сигарети в майбутньому, зростає як мінімум в два рази.

Але це – далеко не усі риски, які несуть електронні сигарети.

Численними дослідженнями доведена шкода їх вживання і для курців, і для навколишніх людей. При цьому небезпечний не лише нікотин, що викликає найсильнішу залежність, але і пропіленгліколь, гліцерин, альдегіди, леткі органічні речовини, поліциклічний ароматичний вуглеводень, тютюоспецифічні нітрозаміни, метали, частинки силікату і інші складові, що містяться у випаровуваній рідині. Багато які з них мають токсичні і канцерогенні властивості і викликають значні патологічні зміни.

А ось ще одна “страшилка”, яка несподівано виявилася правдою. Недавнє американське дослідження показало, що електронні сигарети вибухають. У Медичну школу Вашингтонського університету поступили 15 пацієнтів з опіками в ділянці обличчя, рук, стегон і паху через паління е-сигарет. Річ у тому, що літій-ионні акумулятори, енергія яких потрібна для роботи пристрою, швидко перегріваються. Значне підвищення температури стає причиною короткого замикання, внаслідок чого електронна сигарета буквально вибухає в руках курця.

У зв’язку з численними науковими дослідженнями, що показали шкоду для здоров’я електронних сигарет для “парильників” і людей, що оточували їх, а також високу вірогідність переходу вейперів на звичайне паління сигарет, медичному співтовариству необхідно всіляко підтримувати законодавчу активність, метою якої є обмеження і контроль обороту електронних систем доставки нікотину.

http://www.terrawoman.ua/ua/health/health_news/fahivtsi_vstanovili_v_chomu_osnovna_nebezpeka_elektronnih_tsigarok/comentar