Кольоровий забіг та битва фарбами: як відбувся Kyiv Color Run

11 Червня 2018 11:32

10 червня, відбувся п’ятий щорічний благодійний Кольоровий пробіг. Цьогоріч виручені кошти відправлять діткам із порушенням слуху.

Дуже легко і просто було знайти місце події. Піднімаючись ескалатором у метро, в очі кидалися люди в білих футболках та кольоровими від фарби обличчями. А Троїцька площа перетворилась на справжню веселку.

У Київ на Kyiv Color Run прибули не лише з усіх регіонів України, але й з різних країн. До забігу готувались італійці, французи та гості з США.

У заході могли взяти участь усі бажаючі, попередньо пройшовши реєстрацію. Їм вручили білі футболки та стартовий номер.

Першими побігли діти. Для юних бігунів влаштували спеціальні дистанції на 200, 400 та 800 метрів. Цікаво, що наймолодшим “марафонцям” ледь виповнився рік. Після забігу молодшого покоління розпочалась загальна зарядка та офіційне відкриття Kyiv Color Run 2018. Попри те, що відкриття було заплановано на 10:30, люди приходили на місце задовго до початку – всім хотілось покидатись фарбами та зарядитись позитивом.

А фарби вистачило на всіх, бо організатори ретельно підготувались – для гостей привезли дві тонни сухої фарби Холі.

По сигналу понад дві тисячі учасників кинули у повітря розірвані пакетики з фарбою. Рожевий, синій, жовтий та помаранчевий кольори змішалися в одну велику різнобарвну хмаринку. Мальовничий старт, не менш кольорове подолання відстані, а головне всі з щирими посмішками на обличчях.

Перші п’ять спортсменів на фініші отримали пам’ятні медалі. Окрім цього, кожен учасник пробігу по закінченню отримував йогурт.

Після запальної пробіжки всіх учасників чекала музика, танці та конкурс на найкращий костюм. Тут присутні підготувались на славу. На Троїцькій площі можна було зустріти й манюню-кицюню, і спасателів Малібу, і фею квітів, і “сімейного лікаря”, і трансформера. Але приз за найкращий жіночий наряд отримала пані у костюмі “Страшенно хочу заміж” – череп, фата та яскравий макіяж.

Але це ще був не кінець. Родзинкою ранку став флешмоб “Український прапор”.
Всіх присутніх розділили на два табори. На одну сторону кидали синю фарбу, на іншу –жовту. А потім всі мали обмінятись кольоровими обіймами. Жовті обіймають синіх і навпаки.

Кожен учасник отримав заряд позитиву та енергії на весь наступний робочий тиждень. Де ще люди будь-якого віку можуть отак взяти і пофарбувати себе та оточуючих? Долучайтесь до спорту та благодійності. Завжди посміхайтесь і радійте життю. Нехай воно переливається усіма яскравими фарбами.

Підготувала Нівін Канаан, “Український інтерес”