Кремль не побачить Вишинського

18 Червня 2018 08:59

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова озвучила умови зустрічі російської «колеги» Тетяни Москалькової та Кирила Вишинського

Про це вона повідомила під час спілкування з українськими журналістами.

«Тетяна Москалькова не зможе відвідати в українському СІЗО керівника “РИА Новости-Украина” Кирила Вишинського, підозрюваного у держзраді, поки сама не потраплю до Олега Сенцова», – зазначила вона.

Також Денисова уточнила, що передала російській стороні список українських політв’язнів, а також детальний план їх відвідувань.

«Російська ж сторона надала список тих в’язнів, яких хоче відвідати Москалькова. Він містить 34 прізвища. Але у половини не зазначено громадянство, і не вказані місця утримання. Ми цей список отримали, як робочий варіант, не офіційний», – підкреслила вона.

У зв’язку з недавньою ситуацією, Денисова анонсувала зустріч з російською «колегою», а також проведення серйозної розмови, яка відбудеться 18 червня о 14:00.

«Я думаю, у нас буде складна розмова. Але сподіваюся, що ми домовимося, адже на вищому рівні є політичні домовленості. Однак я підозрюю, що Москалькова не приймає рішення», – підкреслила вона.

Нагадаємо, політичний оглядач Олександр Фомін вважає, що історія з приїздом українського омбудсмена в колонію Лабітнангі виглядає як свідома провокація, здатна перешкодити переговорам по звільненню Олега Сенцова. Так він прокоментував у себе в Facebook новину про те, що українського омбудсмена Людмилу Денисову не пустили в колонію, де утримується Олег Сенцов.

«Нагадаю, що колонія суворого режиму — це режимний об’єкт, який охороняють вишки з автоматниками, сторожові собаки і т. д. І омбудсмену добре б знати, що в колонію суворого режиму, тим більше, в іншій країні, не можна ось так просто взяти і приїхати, тому що дуже захотілося», — пояснює політичний експерт.

Фомін вважає, що цей скандал лише завадить звільненню Сенцова та інших українських в’язнів в РФ.

«Інтерес Денисової зрозумілий — вона отримала свої «15 хвилин слави», ставши класичним «каліфом на годину». Але давайте задамося питанням — як вся ця історія допоможе Сенцову та іншим українським в’язням в РФ? Судячи з усього, ніяк не допоможе, а тільки завадить», — стверджує політичний оглядач.

https://politeka.net/ua/news/society/669291-kreml-ne-uvidit-vyshinskogo-denisova-ozvuchila-uslovija-dlja-ombudsmena-rf/