Медики кажуть, що коротке голодування може оздоровити організм

27 Червня 2018 14:00

Збільшити тривалість життя та зміцнити здоров’я можна за допомогою короткого голодування.

Про це пише “Країна здоров’я”.

Вчені зафіксували, що різке урізання кількості калорій в харчуванні на нетривалий період корелює зі скороченням маркерів старіння. Таким чином можна збільшити тривалість життя, вважають вони.

Авторами гіпотези стали американські вчені з Університету Південної Каліфорнії. Як засіб омолодження вони запропонували урізати добовий рівень калорій наполовину.

В рамках експерименту, проведеного фахівцями, групі учасників пропонували витримувати раціон, який складався з овочевих супів, енергетичних батончиків, енергетичних напоїв, здорових закусок і ромашкового чаю. У перший день добровольці з’їли їжі на 1090 калорій, в наступні п’ять днів – на 725. Потім вони повернулися до нормального харчування, а через місяць повторили п’ятиденний “піст”.

Медогляд учасників показав, що урізання калорій діяло на організм вкрай позитивно.

“Люди, які дотримувалися дієти менше тижня на місяць, продемонстрували менше ознак старіння, діабету, хвороб серця і раку в порівнянні з групою, що не практикувала періодичне голодування. При цьому позитивний ефект зберігався, незважаючи на повернення до нормального харчування”, – резюмували дослідники.

https://svidok.online/medy-ky-kazhut-shho-korotke-goloduvannya-mozhe-ozdorovy-ty-organizm/