Музей Революції гідності у Києві зведуть за проектом німецьких архітекторів

29 Червня 2018 13:46

Майбутній Музей Революції Гідності буде легким, світлим та сучасним. Його авторами стали німецькі архітектори, які бачили Майдан у Києві на власні очі.

Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Будівля, яку спроектували німецькі архітектори, не буде схожою на жодну історичну пам’ятку. Планують повністю закриті, без вікон перші поверхи. Там влаштують експозицію з речей та світлин загиблих героїв Небесної сотні. Найвищий поверх змайструють панорамним – із нього буде краєвид на усе місто.

«Ми це пережили подібне у Берліні, в Німеччині. Також були свідками Революції Гідності, що і додало особистого досвіду до роботи над музеєм», – каже архітектор Ян Кляйхус.

За цей проект проголосувала абсолютна більшість суддів. Він значно випередив дванадцять суперників. Переможці розповідають, що уперше подавали роботу до України.

Будувати музей розпочнуть уже наступного року. І хочуть завершити роботи до 2021. Зводитимуть будівлю поряд із алеєю Героїв небесної сотні. А коштуватиме спорудження комплексу – двісті мільйонів гривень.

Наразі ж на цьому місці табличка з назвою майбутнього меморіального комплексу. Її встановили торік, після указу Президента про створення такого музею.

Альона Гулай

https://zik.ua/news/2018/06/28/muzey_revolyutsii_gidnosti_u_kyievi_zvedut_za_proektom_nimetskyh_1355903