Микола Томенко: адекватних працюючих депутатів залишилось 20-30 осіб…

1 Червня 2018 09:00

Лідер політичної партії Громадський рух “Рідна країна” Микола Томенко сьогодні в ранковому ефірі телеканалу “112 Україна” прокоментував ситуацію з підвищенням видатків на органи державної влади.

“Зі свого парламентського досвіду скажу, що такого скликання, яке майже не працює, ще не було. Наприклад, за розкладом депутати мають працювати в комітетах, але відповідно до сайту Верховної Ради жоден комітет не засідає. Тобто фактично у Верховної Ради були тритижневі канікули, тому про підвищення заробітної плати для них говорити неможливо, оскільки вони просто не працюють. За моїми підрахунками адекватних працюючих депутатів залишилось 20-30 осіб в теперішньому складі, який нараховує 421.

Я би цей парламент перевів на громадські засади, оскільки вони працюють в партії, працюють в бізнесі і де тільки можна. Потрібно не забувати, що крім заробітних плат українці платять ще й близько мільярда в рік, власне, на самі політичні партії і їхню діяльність. Тобто депутатів ми оплачуємо вдвічі.

У нашої партії Громадський рух “Рідна країна” є проект під назвою “Наш бюджет під громадський контроль”, де ми аналізуємо скільки витрачається коштів на утримання органів державної влади. Ми порахували, що тільки на утриманні центральних органів можна скоротити видатки аж 15 млн грн.

Для прикладу можна навести державне фінансування ЗМІ, а саме газет. Для чого вони існують, коли вже давно можна використовувати телебачення та інтернет? Наприклад Київ на медіа, які розповідають за наші гроші яка гарна у нас міська влада, а Кличко – геній, витрачає на газети близько 6 млн бюджетних грн.

А якщо пройтись по структурі фінансування Адміністрації Президента, Уряду, Верховної Ради можна зекономити фантастичні гроші. Я готовий сьогодні замість 1.4 млрд кредиту від МВФ написати на цю ж суму як оптимізувати бюджетні кошти у фінансуванні органів державної влади і правоохоронних органів в тому числі”.

https://ridna.in.ua/2018/05/31/mikola-tomenko-prokomentuvav-pidvishhennya-vidatkiv-na-verhovnu-radu/