Микола Томенко: коли в столиці президент має 2% довіри, то у нього серйозні проблеми

17 Червня 2018 09:16

Найбільш трагічна ситуація у еволюції рейтингу була з Ющенком, коли після революційного піднесення було падіння довіри, але становище Порошенка не значно краще

Так само було з Януковичем. У Яценюка було значне падіння від доволі високої довіри до катастрофічної недовіри. Про це розповів гість Politeka Online, лідер партії  «Громадський рух «Рідна країна» Микола Томенко.

“У ситуації з Порошенком… я спеціально взяв динаміку за чотири роки. На момент початку президентської кампанії, коли всі розуміли, що Порошенко переможе, він мав довіру 85% киян. Це фантастично для нашої нації, яка нікому не довіряє, часом і сусіду, і родичам. Із 85% – 58,3% повної довіри. На червень ситуація протилежна: 82,1% недовіри, з них 61,6% повної, 13,2% довіри, з них 2,2% повної”, – повідомив сумну статистику політик.

“Уявіть, що ми поїхали в якусь цивілізовану країну, а там президенту довіряють 2,2% жителів столиці. Такого не може бути. Він або написав би заяву, або почалася б процедура імпічменту. Є така річ, як суспільна легітимність. Поки що процедуру імпічменту не можна розпочати, бо немає закону про Слідчу комісію. Коли в столиці вашої держави ви маєте 2% людей, які вам довіряють, то у вас серйозна проблема”, – розмірковує експерт.

“Історична місія Порошенка – забезпечити демократичні президентські вибори та за такої фантастичної суспільної нелегітимності відмовитися від участі в них. Навіть у більшості його опонентів значно краща ситуація. Треба наслідувати приклад Олланда, який вирішив не балотуватися через низький рівень довіри”, – підсумував Томенко.

https://ridna.in.ua/2018/06/16/mikola-tomenko-koli-v-stolitsi-prezident-maye-2-doviri-to-u-nogo-seryozni-problemi/