Микола Томенко: навіщо Гройсман ідею “русского міра” хоче зробити українською?!

25 Червня 2018 08:54

Вкотре Гройсман пропагує давню ідею Москви про якусь «багатонаціональну Україну».

Хочу нагадати нашим владцям, які університетів не закінчували, що згідно Всеукраїнського перепису 2001 року УКРАЇНЦІ складають 77.8 відсотків від загального складу населення.
Якщо б перепис провели сьогодні, переконаний, що ця цифра сягала б більше 80 відсотків.
З огляду на це та враховуючи нашу історію державотворення, УКРАЇНА – НАЦІОНАЛЬНА ДЕРЖАВА з поліетнічним складом населення.
У нас одна титульна нація – українці та кримські татари, які є корінним народом, що споконвічно жив на території Криму.
До корінних етносів варто також віднести кримчаків, караїмів та гагаузів.
Всі решта етноси – національні меншини, як от росіяни, поляки, угорці, румуни, білоруси…, бо мають власні держави поза межами України.
Це, між іншим, аксіоматичніі поняття з лекції про етнонаціональну політику, які я і мої колеги читають для студентів Університетів.

Термін «багатонаціональна держава» по відношенню до України спеціально просували російські пропагандисти та відповідно, агенти російського впливу в Україні. Це давало їм «наукову основу» для вимог творити федеративну Україну з кількома державними та регіональними мовами.

У мене запитання:
– Гройсман пропагує ідею «русского міра» бо телепень чи свідомо?

П.С. Цікаво, що ще один провладний захисник «багатонаціональної України» та «руськоязичного населенія» в Україні Ложкін, який біля 3 років очолював АП Порошенка, нині очолив Єврейську конфедерацію України .