На IX Одеський кінофестиваль надійшли фільми з 95 країн

13 Червня 2018 16:52
На дев’ятий Одеський міжнародний кінофестиваль, що відбудеться 13 – 21 липня, надійшли роботи з 95 країн світу.

Про це поінформувала на прес-конференції президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В цьому році ми дістали фільми з 95 країн, що більше, ніж торік. І цікава їхня географія – додалися Танзанія, Ісландія, Нова Зеландія, Чилі та інші країни. Лідерами є найбільші країни Європейського Союзу – Німеччина, Франція, Іспанія та Італія, звідки надійшло від  93-ох до 60 картин відповідно”, – сказала Тігіпко.

Вона зазначила, що локації цьогоріч не змінилися, вони ті ж, що були й минулого року. Зокрема, це Зелений театр, де щодня будуть проходити традиційні open air. Також традиційно на другий день фестивалю, 14 липня, відбудеться показ на Потьомкінських сходах.

“В цьому році буде представлена ювілейна, дуже цікава картина Сема Тейлора та Фреда Наймаєра “Safety Last!” 1923 року, тобто їй 95 років. І 125 років її головному актору Гарольду Ллойду, який сам виконав усі трюки в цьому фільмі. Фільм буде показаний з музикою американського композитора Карла Девіса у виконання Одеського симфонічного оркестру”, – повідомила президент ОМКФ.

За словами Тігіпко, традиційно фестиваль запрошує українських підприємців, компанії і бізнес.

“Традиційним буде проведення ІСlub, який має великий успіх, на який приїздять приватні інвестори, підприємці, ті, хто цікавляться інвестиціями, інноваціями, кінематографом – це 200-300 учасників кожного року. Ми хочемо об’єднати дві платформи – культурну і бізнесову. Нашою метою по проведенню ІСlub є те, щоб українська бізнес-спільнота зрозуміла, як працює культурна платформа кіно. І, можливо, ми прийдемо до того, що зробимо аналог фонду інвестицій на підтримку українського комерційного кіно”, – сказала вона.

Водночас керівник ОМКФ додала, що команда фестивалю вже починає готуватися до наступного року, до 10-річного ювілею, і має намір розширити свої локації.

“У нас більше 150 тисяч людей, які приєдналися до фестивалю, які купують квитки. Аудиторія достатня, щоб закріпитися на місці найбільшого audience фестивалю Східної Європи, що дуже приємно, але  хотілося б мати можливість розширюватися, а в тому трикутнику Одеси, де знаходяться наші основні локації, вже немає такої можливості. Кінотеатри в Одесі не відкриваються, екранів не більшає. Тому на наступний рік, в рамках 10-го, ювілейного Одеського  кінофестивалю, ми будемо репрезентувати його на далеких одеських локаціях, бо єдина можливість розширюватися – це райони”, – сказала Тігіпко.

https://www.ukrinform.ua/rubric-culture/2479888-na-ix-odeskij-kinofestival-nadijsli-filmi-z-95-krain.html